View Single Post
Vechi 15.09.2011, 17:29:00
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
De unde stiti ca fac doar un ritual fara substanta? Cunoasteti viata mea de credinta si stiti ca Sfanta Impartasanie nu produce nici o schimbare in viata mea de zi cu zi?
Substanta se referea la Trupul si Singele Domnului. Dumneavoastra mincati o simpla bucata de piine si nuTrupul Domnului; odata cu aceasta Hrana Domnul nostru vine si locuieste in noi. Iar in acest fel ne lasam condusi de Domnul in toate actiunile noastre de zi cu zi. Bucata de piine pe care o mincati dumneavoastra va hraneste trupul si nu sufletul. Schimbarea despre care vorbiti exista, bineinteles, ca Domnul ne ajuta pe toti si El apreciaza orice gest al oricarui om care vrea sa se apropie de EL. Insa, daca Domnul a spus "luati si mincati din aceasta toti. Acesta este Trupul Meu", nu degeaba ne-a lasat aceasta porunca.

Citat:
Criteriile dupa care ne va judeca Domnul Iisus Hristos sunt cele din Matei 25:31-46. Considerati ca fac parte din a doua categorie (cea simbolizata de capre)?
Bineinteles ca nu.
Citat:
Stiti cum se vede daca un crestin s-a impartasit cu adevarat cu Hristos? Dupa dragostea si grija sa pentru semenul sau. Pentru ca asta inseamna sa traiasca Hristos in tine.
Cind Domnul a suflat peste noi suflarea de viata ne-a dat ceva din EL. Dragostea pentru semeni, mai mica sau mai mare, o cam au toti oamenii; acesta e darul Domnului pentru fiecare din noi. Atunci cind Cristos locuieste in cineva, acel cineva depaseste granitele posibilului si face imposibilul. Imposibilul in materie de iubire.

Citat:
Foarte important pentru mine: sfintii aceia care se roaga, sunt in viata? Sau, sunt duhuri de morti?
Bucurati-va: sint atit persoane in viata cit si suflete care se afla in Rai sau in Purgator si se roaga pentru dumnevoastra. Sa nu uit: printre ei se numara si pacatosi.
Reply With Quote