View Single Post
Vechi 15.09.2011, 16:47:04
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Așa cum am spus (și așa cum se vede n-ai înțeles), pâinea dospită nu are nimica, e bună pentru dietă; însă noi vorbim aici despre valoare ei simbolică. Și pentru că tot ți-am promis iată aici un citat dintr-o sursă pur ortodoxă:

"Pâinea dospită este chipul vieții încă necurățite prin sfântul botez și neeliberată cu totul de necurăția lumească. Iar turta nedospită (azima), al celei curățite în Hristos prin credință, adică al celor desăvârșiți, cărora le-a spus dumnezeescul Pavel: 'curățiti aluatul cel vechi, ca să fiți o frământătură nouă, precum sunteți, fără aluat!'" (Sf.Chiril al Alexandriei, trad. Dumitru Stăniloaie, București 1991, p.442)

Acum ai priceput? Ori și sf. Chiril al Alexandriei spune "tâmpenii", iar părintele Stăniloaie "ca un bun subordonat, sare în apărarea șefului", făcând "galerie"? Apropos, nu-i sunt niciun fel de "șef" ori "căpitan" fratelui meu grasu77. De altfel suntem din localități diferite și nu-l cunosc personal.
Trices, ce mi-ai trântit mai sus e un fragment dintr-un comentariu la Vechiul Testament, nu se referă la Sfânta Euharistie. De altfel, Sf. Chiril al Alexandriei are și un comentariu la Evanghelia după Ioan. Ia caută, citește și spune la ce concluzii ai ajuns! Vezi că are și niște pagini frumoase despre Maica Domnului!
Ca să vezi... din răstălmăcitor al Scripturii și hermeneut bezmetic al sensurilor ei, Trices se făcu lăutar patrolog. Încă puțin, și te facem catehumen!
Restul comentariului sunt gimnastici ale unui creier în curs de dezvoltare. Trices, să crești mare și să-ți vină mintea la cap!

Citat:
Cu amărăciune constat și eu că într-adevăr discursul tău a coborât sub limita localității urbane. Să fie un semn al disperării și neputinței în fața Cuvântului sfânt al lui Dumnezeu? Versetul nu se referă la euharistie, însă euharistia administrată de Mântuitorul avea o directă legătură cu acesta. La Cina cea de Taină se găsea exact azima aceasta de Paște despre care face vorbire versetul.
Am fost curios să văd cum traduce "competent" IPS Bartolomeu Anania versetul cu pricina (Ieșirea 34,25) și am constatat cu stupoare că versetul 25 lipsește cu desăvârșire! Măi să fie! Minunați-vă și voi, "dragi sectanți vicleni":
Discursul meu e o replică palidă la manierele paleolitice pe care le exersați pe forumul nostru. Dar nesimțirea și parazitismul vostru cum sunt? Ultracentrale?
Stai să vezi ce urmează!