View Single Post
Vechi 15.09.2011, 14:43:24
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Spalatul picioarelor era o necesitate in timpul cand Iisus s-a intrupat, doar oamenii luau Cina asezati jos, cu picioarele incrucisate, aproape de bucate, deci tine de etica si bun simt sa ai picioarele spalate si de asemenea era un semn de smerenie si respect.
Interesanta optica. Spalarea picioarelor era necesara doar pentru cei care stateau turceste, cu picioarele jegoase la vedere (existand si pericolul sa si le bage in blid). Am inteles bine? Asta ati vrut sa spuneti?

Citat:
Ziceti ca faceti ce spune Mantuitorul, spuneti-mi, d-voastra cand mergeti in vizita la un frate adventist va spalati picioarele?
Daca este vorba despre o vizita facuta pentru Sfanta Impartasanie (sunt persoane care nu se mai pot deplasa la biserica), se face ritualul umilintei si slujirii (spalarea picioarelor).

Citat:
Retineti ca Iisus i-a reprosat lui Simeon acest aspect, ca nu i-a aratat respectul cuvenit sa fie aratat in fiecare casa:

(Evanghelia după Luca 7:44)[/i]
Reprosul de care vorbiti era in versetul urmator:" tu nu Mi-ai dat sarutare" (vers 45).

Citat:
Prin gestul Sau, Mantuitorul le-a servit o lectie ucenicilor Sai, i-a invatat care e atitudinea pe care trebuie sa o aiba, adica sa fie tot timpul gata sa slujeasca. Spalatul picioarelor nu face parte din semnul legamantului, ca painea si vinul, nu e o taina.
Impartasirea cu Hristos este in stransa legatura cu dorinta de a te umili si a sluji celorlalti (exprimata prin ritualul spalarii picioarelor). Asta este o mare buba a ortodocsilor: nu inteleg ce inseamna a te hrani cu Hristos si a trai Hristos in tine. Daca nu devii un om umil si slujitor al celorlalti (inclusiv a celor mai mici ca tine) inseamna ca Sfanta Impartasanie a fost doar un ritual de forma (cu toate declaratiile despre nu stiu ce transformare magica apainii si vinului in carne si sange).

Umilinta si slujirea celorlalti (exprimate simbolic prin ritualul spalarii picioarelor) face parte din vechiul si noul legamant. Fara aceasta dorinta de slujire nu vom fi mantuiti si nu avem ce cauta in Imparatia lui Dumnezeu.
Reply With Quote