Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nu e greu de observat ca tu ai aceleasi conceptii ca si catolicii sau protestantii si neoprotestantii si diferite fata de ortodoxie, ti-au spus mai multi.
In acest caz tu spui altceva decat ceea ce spune dl. Mihnea, e interesant ce spui, dar nu scrie acolo asa, e o poveste de genul " sa ne imaginam ca". Daca citeai din vietile sfintilor vedeai ca de mai multe ori s-a intamplat ca cineva sa se indoiasca de transformare si sa se transforme in Trup si Sange. Asadar acel preot grec se indoia ca acolo s-a transformat cu adevarat painea si vinul in Trup si Sange.
|
Deci catolicii si (neo)protestantii gandesc toti la fel si doar ortodocsii sunt mai altfel? :))
Revenind, tu nu ai citat tot ceea ce scrie "acolo" ci doar un pasaj in care scrie ca un calugar ortodox se indoia ca Painea Euharistica s-ar transforma in Trupul Domnului. Atata timp cat nu dai citatul intreg sau sursa exacta ca sa pot vedea si eu din ce cauza calugarul ortodox se indoia, nu pot decat sa trag concluzia ca motivul indoielii era materia liturgica folosita de catolici. Nu pot sa cred ca s-a facut calugar fara sa creada deloc in Taina Euharistiei, nici macar cea ortodoxa. Deci neincrederea lui trebuie sa fie motivata de ceva vazut in ritualul catolic. Asa ca da-mi te rog intregul pasaj, ca tot asta iti sugerez si tu nimic :)