Citat:
În prealabil postat de laurschepsis
Nu ti-a cerut nimeni sa fii fals. Eu apreciez sinceritatea ta. Ce nu imi place este ca aceasta sinceritate nu trece dincolo de orgoliu. Nu esti in stare sa recunosti cand nu ai dreptate.
Uite, discutam de ore despre cruce ca simbol drag al poporului roman, lucru evident si tu imi spui ca este parerea mea personala. Pai eu am facut stema? Eu am stabilit coordonatele heraldice pentru realizarea ei. Eu sau Academia Romana? Si cum a stabilit Academia Romana aceste criterii? Facand abstractie de Istoria romanilor? Si atunci, cu cine te razboiesti? Unde este parerea mea persoanala?
|
Prin "parere personala" n-am vrut sa spun ca numai tu crezi asa. Accept faptul ca probabil majoritatea romanilor cred asa. Si nu am contestat niciodata validitatea istorica a prezentei crucii in stema tarii. Spun doar ca statul roman de azi nu are o identitate religioasa, deci crucea nu-si mai are locul in simbolurile lui. Asta indiferent de ce a fost in trecut sau de religia majoritara a populatiei.
Oricum, in citatul pe care l-ai dat era vorba de setul de valori pe care tu spui ca nu le respect. Valorile sunt subiective si valabile pentru o anumita epoca si localizare geografica, nu imuabile. Asa ca nu exista "valori ale acestui neam" care sa nu se schimbe in timp.