Citat:
În prealabil postat de FlaviusM
Nu am de ce sa ma supar si nici nu pretind ca este parere izolata. Dar oricat de multi oameni au avut (si au) un deosebit respect fata de biserica si religia ortodoxa, asta nu schimba deloc ceea ce am spus. La nivel oficial, de stat, ramane doar o opinie.
Trairea religiei in toate aspectele vietii eu nu o pot trata decat exterior (si, desigur, cu inevitabile prejudecati, ai dreptate), pentru ca eu nu am primit o educatie religioasa si nu traiesc intr-un mediu religios.
|
Îți înțeleg exterioritatea în raport cu cele bisericești, și știu câte enorme și dificile praguri sunt de trecut pentru a păși în interior, acolo unde lucrurile se văd și simt altfel. Biserica nu e numai un pol de putere al societății românești contemporane (și puterea asta aflată într-un ușor reflux), ci un cu totul alt tip de existență în raport cu propunerile postmodernității.
Sper din toată inima să-ți dorești cândva să vezi ce se întâmplă dincolo de aspectul instituțional , să-i descoperi viața adevărată, bucuria, ritmul atemporal. Să-ți ajute Domnul!