View Single Post
Vechi 13.09.2011, 23:14:58
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Nu e numai o convingere personală și izolată, nu te supăra pe mine!
Citește cercetările științifice ale lui Ernest Bernea, Dimitrie Gusti, etc. fă o vizită la Muzeul Țăranului Român și ai să te convingi singur de faptul că poporul român a avut mereu Biserica în centrul existenței, de la cele mai banale acte cotidiene și până la marile praguri ale vieții (nașterea, căsătoria, moartea). Încearcă să analizezi, detașat de prejudecăți tipic postmoderne, ce valoare avea și încă mai are sărbătoarea în felul de a fi al românului, în economia vieții lui, exprimată artistic printr-o bucurie a comuniunii pe care alții au pierdut-o de multă vreme, iar noi ne grăbim să le călcăm pe urme.
Nu am de ce sa ma supar si nici nu pretind ca este parere izolata. Dar oricat de multi oameni au avut (si au) un deosebit respect fata de biserica si religia ortodoxa, asta nu schimba deloc ceea ce am spus. La nivel oficial, de stat, ramane doar o opinie.
Trairea religiei in toate aspectele vietii eu nu o pot trata decat exterior (si, desigur, cu inevitabile prejudecati, ai dreptate), pentru ca eu nu am primit o educatie religioasa si nu traiesc intr-un mediu religios.
Reply With Quote