View Single Post
Vechi 13.09.2011, 18:15:14
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
Mihnea Dragomir:

Este irelevant daca s-au plans sau nu reprezentantii altor religii, principiul ramane valabil. O ilegalitate ramane ilegalitate chiar daca nimeni nu depune plangere in acest sens.
Nu, fiindcă prezența icoanelor în școli nu este ilegalitate. Numai în materie penală lipsa plângerii prealabile nu este motiv de nedeclanșare a cercetării penale în fapte mai grave, cum ar fi omorul sau tâlhăria, fapte cu care expozițiunea icoanelor nu prea seamănă.

Citat:
Oricum, nu vad de ce ateii nemultumiti de prezenta icoanelor sunt prin ceva mai putin indreptatiti sa faca acest lucru (asa reiese din ce scrieti). Si ei au exact aceleasi drepturi ca si ceilalti cetateni ai Romaniei.

Bun. Deci, ateii se simt agresionați de prezența icoanelor, în vreme ce credincioșii se simt agresionați de scoaterea lor. Întrebare: de ce, în acest caz, credeți că trebuie dat curs cererii ateilor și nu cererii credincioșilor ? Cu alte cuvinte, de ce considerați opțiunea "nicio icoană" ca fiind opțiune by default ?

(Despre Cuza, Napoleon al III-lea ejusdem farinae, cu ocazia unui topic adecvat)

Citat:
Am si eu totusi o intrebare: de ce tineti atat de mult la prezenta icoanelor in scoli? E o insistenta pe care eu n-o prea inteleg. Copiii vostri sunt (sau vor fi) educati religios din familie, dusi la biserica, in casa probabil exista icoane, etc. De ce trebuie icoanele sa se afle si in scoala?
Am și eu aceeași întrebare, formulată reciproc: de ce țineți atât de mult la scoaterea icoanelor din școli ? E o insistență pe care eu n-o prea înțeleg. Copiii voștri sunt (sau vor fi) educați ca atei din familie, duși la cercuri de ateism, din casă probabil că icoanele au fost scoase de mult, etc. De ce trebuie ca icoanele să fie scoase și din școală?

În realitate, răspunsul este foarte simplu. Și noi, și ateii, ne considerăm misionați. Noi, pentru ca să facem ca Cetatea Oamenilor să devină Cetatea lui Dumnezeu, pentru ca Legea Lui să triumfe, pentru ca Isus să fie încoronat public ca Dumnezeu și Rege. Dv vă considerați la fel de misionați, dar într-un sens contrar: spre demantelarea oricărei amintiri religioase din lume, pentru ca locul lui Dumnezeu să fie luat în Cetate de oameni.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 13.09.2011 at 18:36:55.
Reply With Quote