Citat:
Īn prealabil postat de cred_cu_adevarat
Ce faceti cand simtiti ca va indepartati treptat si sigur de Dumnezeu, cand nu puteti sa va rugati cu adevarat, cand simtiti o raceala imensa fata de Dumnezeu, cand ati inceput iar sa faceti pacate pe care nu le-ati mai facut de multa vreme, cand simtiti ca nu tare mai vedeti cale de apropiere fata de Dumnezeu ci doar cu mintea va mai ganditi la Dumnezeu, fara suflet si asta vreme de cateva luni, cand simtiti cum va schimbati incet si decisiv in rau?
Poate am gresit la Spovedanie, poate am pacatuit foarte mult. Ma sperie faptul ca nu mai simt nimic, nici in rugaciune, nici pe parcursul zilei sau la Biserica. Toate le fac numai sa fie facute, mecanic si nu stiu cum sa ma intorc caci simt ca nu am putere sa fac nimic.
|
Si eu cred ca aceasta stare este o ispita, dar si acestea sunt ingaduite de Dumnezeu. Cum spunea cineva, "fara ispita nu exista mantuire" (evident, ispita
trebuie invinsa, dar astfel poate fi vazuta ca o "oportunitate" de a te intari in drumul tau spre Dumnezeu).
Poate esti pur si simplu obosit. In stari ca ale tale, eu incerc sa spun la spovedanie (sau pur si simplu preotului duhovnic) ce imi sta pe sulfet. Desi uneori imi e foarte rusine, pentru ca nu am probleme reale (de gen boala, foame etc.) ci doar tristete, lene, nepasare etc. Ma rog insa la Maica Domnului sa ma ingaduie si sa-mi daruiasca bucuria ei cea nestricata.
Si la biserica imi place sa particip la slujbe si ma rog Domnului sa ma lumineze in drumul meu.
O data, intr-o perioada de depresie, cand mergeam si la psiholog, aceasta (disperata cumva ca munca dumneai nu aducea roadele scontate) m-a indrumat sa ma duc Manastirea Antim si sa vorbesc cu un calugar de acolo. Am reusit sa vorbesc cu cel pe care l-am gasit disponibil, si mi-a adus multa nadejde. Mi-a promis chiar ca ma va pomeni in rugaciunea lui de la miezul noptii. Printre cele pe care mi le-a spus a fost ca in viata Dumnezeu nu se apropie o singura data de om; chiar daca noi credem ca am facut pacate atat de mari incat El si-a intors fata de la noi, nu este asa. (Si asa a fost, de atunci am avut parte de multe bucurii). Mi-a mai spus sa ascult de duhovnicul meu. Ii multumesc si acum in sufletul meu pentru cuvintele pe care mi le-a spus/ pentru atentia pe care mi-a acordat-o si pentru caldura cu care mi-a raspuns la framantarile mele.
Iti doresc sa ai iar sentimente de bucurie, iubire, nadejde... Dumnezeu sa te ierte si sa te ajute!