Citat:
În prealabil postat de cz4000
Scrii mult, alambicat, frizind un oarece soi de ezoterism, dar si de-a dreptul prost in multe locuri. “Dar nu știu ce are asta cu Sfânta Tradiție, unde nu e vorba de canoane ci de viețuirea curată în Duhul conform cu învățătura moștenită prin părinți credincioși lui Dumnezeu... “
La ortodocsi (care sint cu totul altceva decit nou-calendaristii si trimbitarii) Sfinta Traditie include intotdeauna si canoanele - pe care le numim Sfinte Canoane din cauza ca au fost scrise de Sfinti Parinti inspirati de Duhul Sfint. De aceea, a spune ca unele canoane sint false, asa cum pentru a treia oara zici (sau ca au fost scrise din ura fata de parasinagoga romano – catolica, dupa capul unui alt “ortodox” si de pe un alt thread) inseamna hula impotriva Duhului Sfint. La voi poate s-o fi chemind intelepciune si dragoste in duhul vremurilor, caci altfel nu-ti pot intelege usurinta si candoarea cu care blasfemiezi…
|
Motorola dragă, văd că ți-ai realimentat mototul cu păcură,
însă nu pot să nu apreciez incăpățănarea cu care vă place să scrâșniți din minți până la capăt, apăsând pe toate butoanele odată... că vă dă dra
cool unelțica de acoperit ceva și voi vă acoperiți cu
sculișoara aia... și credeți că nu se vede... că nu se mai vede și nu se va mai vedea și că nu se pune fapta voastră uzurpatoare.
Nu mai uzați tastatura de la telefonul mobil că poate ați auzit ce a pățit Uza!
Și oare nu ți-am explicat prea clar ce am scris și ce am vrut să spun și ce rezultă din text pentru orice minte liniștită? „Și oare nu sunt toatea astea, toate faptele, scrise în cărțile regilor lui Israel?”
Deci dragul meu ușuratictactic, zic așa de la ușurința cu care minți din minteres ca să te scoți pe tine și să mă înfunzi pe mine... păi fiindcă tu nu vrei să citești corect și nu vrei să pricepi bine înseamnă că eu sunt ezoterist, și un ezoterist prost? Păi dacă tu nu vrei să pricepi decât viceversa și pe dos, asta nu poate fi vina mea din moment ce ți-am explicat foarte frumos și ți-am clarificat atât de drăgălaș ce am scris eu și ce anume încerci să faci dumneata.
Uite, adevărul spus aici de păcătos e corect doar că e viceversa, adică:
„La ortodocsi (care sint cu totul altceva decit nou-calendaristii si trimbitarii) Sfinta Traditie include intotdeauna si canoanele - pe care le numim Sfinte Canoane din cauza ca au fost scrise de Sfinti Parinti inspirati de Duhul Sfint.”
Deci gura păcătosului adevăr grăiește dar e viceversa viața lui și a celor pe care-i denigrează! Adică adevărații ortodocși sunt trâmbițașii, apoi nou calendariștii și abea apoi ceilalți creștin mai mult sau mai puțin ortodocși...
Însă poate ești întunecat complet și de aia persiști în a susține că cică eu susțin sau am susținut cândva cum că:
„De aceea,
a spune ca unele canoane sint false, asa cum
pentru a treia oara zici (sau ca au fost scrise din ura fata de parasinagoga romano – catolica, dupa capul unui alt “ortodox” si de pe un alt thread)
inseamna hula impotriva Duhului Sfint.”
Și se pare că deși ți-am cerut probe, le-ai adus la modul absurd, le-ai scos din pălărie ca să le lovești cu baghețica magică, cu unelțica aia cool, dar s-a dovedit clar pentru oricine că ce am scris eu e frumos și bun iar ce ai susținut dumneata e urât și rău și se vede că mai și insiști să credem că numai așa cum vrei tu rezultă din text și că musai așa trebe priceput, și atunci înseamnă că suferi cumplit de la reaua credință și de aia interpretările și rezultantele tale vor să vă autoîndreptățească orbirea și întunericool scrântit și te doare, dar te doare viceversa. Concluzia este că sunteți smintiți. Mă iartă că vine fără să vreau concluzia, uite nu o afirm, ci sper să vă reveniți măcar până la sfârștit...
Eu am scris foarte clar și am repetat și mai scurt și clar:
„Unii,
sperie credincioșii cu anateme și canonae false, căci pe cele drepte le-au lepădat.”
Și de aici nu rezultă nimic mai mult, ci că unii inventează canoane, sau interpretează canoanele după bunul plac, știm noi pentru ce în timp ce pe cele drepte le-au lepădat, treptat treptat.
Cum se poate pricepe de aici că eu susțin că unele canoane sunt false? Eu am susținut că toate canoanele drepte sunt drepte, doar că unii le-au lepădat pe cele drepte ca să le instaureze pe ale lor sau pe cele răstălmăcite de ei după bunul plac. Și asta e defapt hulă împotriva Duhului Sfânt doar că nu sunt eu în măsură să judec, sau să osândesc vre-un creștin, căci este cine, sf. Ilie, căruia i s-a dat această putere de la Dumnezeu.
Deci ușurința respectivă e în curtea voastră, e ispisicuțucuța cea neagră, e moartă și pute de stinge dar căreia voi în loc s-o aruncați la gunoi sau s-o îngropați undeva să nu mai pută, i-ați făcut capiște și iată că ați zeificat-o și vă închinați ei fără rușine, și faceți metanii către capiștea idolească unde păcălind poborul vreți să pierdeți pe adevărații ortodocși, cei ce țin adevăratele sfinte canoane și adevărata sfântă tradiție avându-L pe Adevratul Dumnezeu în inimă ca să-L urmeze pe El și nu tot felul de absurzi care dau dovadă la nesfârșit că nu înțeleg o propoziție corect, darmite atunci o carte întreagă cu sfinte canoane sau scripturile sau Tradiția Creștină Milenară în care canonul de căpătâi este:
Nu judeca (strâmb) pentru ca să nu fii judecat, căci cu ce măsură măsori și judeci și osndești cu aceiași măsură vei fi judecat.
Dar văd că vouă în trufia voastră, credeți că asta nu face parte din sfintele canoane.
Și asta înseamnă, nu numai să nu judeci, ci dacă totuși te pune cineva să judeci atunci să nu cauți să faci voia și pofta și plăcerea ta după minteresul ce poartă fesul ci să faci voia Celui Carele te-a trimis și te-a pus pe tine judecător ca să faci judecată dreaptă și sinceră.
Deci rezultă clar din ambiția ta că voi folosiți canonul la fel ca fariseii doar ca să vă justificați și să vă autoîndreptățiți necredința voastră în fața gLumii. Eu râd însă nu e de râs.
Dar dacă dreptatea voastră nu va prisosi și nu va depăși dreptatea fariseilor și cărturarilor care zic dar nu fac, atunci nu veți intra în Împărăție cu niciun chip ci vor intra fariseii și cărturarii înaintea voastră iar fiii Împărăției vor sta afară de ea.
Sper să nu mai zici și a patra oară că am scris eu ceea ce vrei tu să scoți din text în ochii altora!:
...că-s eretic, ezoterist, prost, fără tradiție, fără canoane, fără calendar, fără ceas, fără sfinți, fără Dumnezeu și frate bun cu catolicii absurzi care susțin ei că nu sunt drepte canoanele cele date împotriva semeției lor... și susțin că pământul e o planetă, un glob într-un univers infinit și că în cer sunt multe planete și pământuri și mulți sori și așa mai departe... că cică totul ar fi relativ învârtindu-se unele în jurul altora fără început și sfârșit și fără sus și jos ca într-o mare absurditate.
Deci te rog nu înecerca să te compromiți definitiv... căci se vede, dragul meu prea împuțit, se vede prea întuneri
cool din tine și din capiștile voastre idolești și de aceea zic tuturor nu ca să vă acuz:
„Veniți de luați Lumină...”
Nu de la mine păcătosul ci de la poporul Domnului, de la sfinți și îngeri curați, adică de la Dumnezeu, veniți binecuvântații Tatălui și Maicii, veniți de moșteniți Împărăția pregătită vouă încă de la întemeirea lumii: Viața Veșnică întru Hristos: Iubirea cea curată și credincioasă.