Citat:
În prealabil postat de urzicuta
...mai sunt si monahi care au studiat psihologia,filosofia vezi biografia lui Serafim Rose,scrierile lui Teofan Zavoratul...si lista poate continua..de ce oare s-o fi chinuit Serafim Rose sa invete limba chineza in dialect?
...chiar regret ca m-am infuriat..iar mandria nu-mi face cinste,ce e de facut Anca,nu vrei sa-mi dai tu lectii de modestie...un om modest nu face observatii altui om,un om modest isi vede doar neputinta lui....cam asta e ...cine are ochi sa vada...vede
|
daca ar fi cunoscut mai intai ortodoxia n-ar mai fi ajuns pana acolo incat sa studieze toata filosofia si psihologia. s-a nascut in america, intre niste oameni care nu-l implineau cu nimic. avea nevoie sa treaca prin toate ca sa realizeze ca ortodoxia e singura cale spre mantuire.
urzicutzo, noi am fost binecuvantati mereu. pentru ca suntem si am fost mereu niste oameni simpli. tot poporul roman e un popor simplu. insa asculta ce spune nicolae velimirovici (de curand canonizat): "...privilegiul unui simplu popor crestin e acela ca atunci cand stie putine stie esentialul". aceasta e diferenta dintre noi si americani sau alte natii care filosofeaza... noi avem sub nasul nostru totul de-a gata. ei trebuie sa munceasca ca sa descopere...