V-am citit postarea pe care mi-ati adresat-o si am zis ca ar fi politicos sa va raspund la ea.Am inteles ca nu va intereseaza neaparat ce postez,drept pentru care voi posta pe scurt ce mai am de postat.Sunt absolut convins ca in viitor va veti relua criticile cu privire la alte aspecte decat cele ce pot fi gasite si in ortodoxism si oricat de ciudat ar parea,nu cred ca va vor interesa prea mult argumente venite din alte directii.Intr-un fel va inteleg dar prefer sa pastrez pt mine de ce spun asta.Lucrurile nu sunt mereu ceea ce par domnule doctor.
Sunt absolut convins,
nu este nici o ironie,de intentiile dvs laudabile,ortodoxe,duhovnicesti sau cum vreti sa le numiti.Sunt absolut convins ca le faceti din inima,in felul dvs.Din pacate v-ati ales pacientul gresit iar diagnosticul plaseaza tratamentul cazului in alta sectiunea decat cea unde opereaza competenta dvs si a mea,in calitate de mireni.Sau laici,in limbaj european.Daca ar fi sa ma intrebati unde este localizata acesta competenta eu m-as uita cu atentie in sus si doar acolo.
Cat despre un dialog de la inima la inima va asigur ca am avut si am parte de asa ceva in viata mea,
slava Domnului.Lumea virtuala nu este chiar locul ideal pentru asa ceva.In plus daca v-as spune ce imi trece mie prin teasta atunci ar trebui sa tineti post si sa va spovedeti pentru o lunga perioada de timp.Foarte lunga.Suntem pe drumuri diferite Doc,nu dpdv al capacitatii mentale ci dpdv al scopului spre care este ea orientata.Fiecare cu drumul lui.Inteleg ca va doriti sa aduceti in turma acesta oita bezmetica ratacita dar va asigur ca momentan se zbenghuie,fericita si libera,in Wonderland :) Lasati-o acolo pana la dispozitii contrare exprese.Tot de sus venite,ca asa-i in tenis.
Profit de acesta ocazie,am putin timp la dispozitie,
pentru a-mi lua la revedere de la cativa oameni de pe acest blog.Dupa ce postez,maine sau poimaine ce mai am,am plecat de aici,definitiv, inapoi la ai mei,de care imi este foarte dor.Poate ca dorul de ei m-a coplesit in ultimul timp si am fost rautacios cu cine nu trebuia.Imi cer scuze fata de toti.Sper ca cei ce vor citi acest post sa aiba simtul umorului inca in vigoare,desi devine din ce in ce mai greu in lumea asta de oameni mari si seriosi.
Pentru Catalin2:Cataline,iti doresc sa ajungi Papa la Roma.Sunt convins ca istoria catolicismului va cunoaste o schimbare dramatica.Este posibil ca si integritatea ta corporala sa sufere anumite modificari.Ca si efect Ortodoxismul va cuceri Vestul.
Pentru dl.Mihnea Dragomir:va doresc sa ajungeti staret,scuzati incultura mea crasa cu privire la gradele ierarhice monastice,la Muntele Athos.Nu oriunde ci la Manastirea Efigmenu.Ori ajungeti martir ori istoria locatiei,ca si in cazul lui Catalin la Roma,va suferi o schimbare radicala.Ca si efect Catolicismul va cuceri Rasaritul.
Drept urmare a celor doua permutari sus-mentionate
protestantii se apuca de dansul pinguinului si fug la Polul Nord.Ne gasiti cu zambetul pe buze,peste 1000 de ani,la fel de proaspeti.Asa vor aparea si primele moaste protestante facatore de minuni,pinguinul biblic.
Pentru Ai2:dragului ateu de pe forum ii doresc sa ajunga administratorul Arhivei Vaticanului.Asta cu siguranta va declansa Judecata de Apoi si am rezolvat toate problemele.For truth,for Darwin :)
Pentru Calatoare prin ploaie:daca citesti iti doresc sa ramii mereu in suflet cu bucuria pe care o ai si sa renasti mereu precum Pasarea Pheonix.
Pentru MariS:tie frate iti doresc sa ramii exact asa cum esti.S-ar putea sa fii printre fericitii Lui.Asa cred eu.
Pentru Cristi: iti doresc sa nu iti inchizi niciodata inima ta mare pentru ca multi au nevoie de ea.Acesta s-ar putea sa fie jugul tau bland dar mare va fi bucuria ta frate.
Tu si cu MariS sunteti pentru mine
Crestinul si Credinciosul lui John Bunyan.A avut dreptate puritanul meu.Chiar existati.
Pentru Trice:tie iti dedic cele scrise de Apostolul Pavel in I Corinteni 15:51-55.Restul este tacere,vorba unui titlul celebru.
Pentru Theo:
frate drag,iti doresc sa mergem amandoi candva,one last time,
intr-o cruciada catre Regatul Cerului.Ar fi frumos pentru modul cum ne imaginam noi doi finalul de drum.
Cu multumiri tuturor celor care am conversat de-a lungul timpului,cu scuze pentru ca nu mai am timp decat sa postez,in zilele ce urmeaza,sper,ce mai am,imi iau la revedere si va doresc...chiar ce va doresc?
Sa ne vedem toti cu bine-n Fata Domnului.