Citat:
În prealabil postat de Darkanian
As vrea sa stiu si eu cate fete de pe acest forum s-au vopsit la par si de ce au facut asta. Nu vreau suparare sau sa existe vreo cearta este doar o intrebare din curiozitate .
|
M-am vopsit prima data la sf. cls. a IX-a. De fapt imi facusem niste suvite blonde , asa discret. De ce? Habar n-am, era varsta experimentelor, imi conturam personalitatea :) Am trecut apoi prin gama de roscat-saten, dupa facultate am dat-o pe negru, ca sa ajung acum la concluzia ca tot culoare naturala ma prinde cel mai bine (saten inchis) sau in orice caz o nuanta apropiata. Macar stiu ca le-am experimentat pe toate. Schimbarea periodica a look-ului , nu neaparat vopsitul parului, iti da un tonus revigorant. Spuneai ca prietena ta doreste sa se vopseasca si vroiai sa intelegi "de ce". Depinde de varsta ei: prin adolescenta faci toate "nebuniile", esti foarte atenta cu aspectul tau exterior, vrei sa fii placuta si acceptata de cei din jur. De ce ne vopsim noi femeile? Ca sa ne simtim bine, ne confera incredere. Femeia care are incredere in ea are o armonie interioara care se reflecta pe chipul ei sau pur si simplu femeile se vopsesc pentru ca doresc o schimbare.
Asa cum iti schimbi vestimentatia si-ti asortezi accesoriile, la fel unele isi shimba coafura sau culoarea parului.Daca culoarea e insotita de o atitudine decenta, calma si superioara, atunci nuanta e perfecta! Ingrijirea corporala face parte din viata fiecarei femei, fie ca implica ritualuri zilnice, saptamanale sau lunare. Vopsirea parului face parte dintr-un ritual cu frecventa lunara - in cazul femeilor care doresc sa-si acopere firele albe, sau ocazionala- in cazul celor care doresc o schimbare. Unele femei nu resimt aceasta nevoie de schimbare sau nu le deranjeaza firele albe razlete, insa celelalte “ritualuri’ de ingrijire le pastreaza. Exista insa si o alta categorie, a celor care dintr-un fel de viciu al smereniei, zic eu, refuza orice tip de ingrijire (epilat, pensat, aranjat par, folosirea deodorantului etc.), limitandu-se la o igiena corporala de baza. Indiferent in care categorie te incadrezi, importanta e atitudinea care insoteste “
look-ul”, caci ea e cea care confera stralucire si innobileaza femeia si deasemenea masura, caci lipsa ei te arunca in ridicol sau vulgar.
Observ tendinta unora de pe acest topic de a judeca o femeie ca e “
prea aranjata” daca are parul coafat, vopsit sau e machiata, acuzand-o ca ispiteste pe barbat, ca-l impinge spre pacat (fie si cu gandul), insa nimeni nu spune de obligatia barbatului de a-si educa autocontrolul. Spunea cineva de o doamna care a venit cu blana alba de hermina in biserica. Poate doamna respectiva asa se imbraca in mod obisnuit, are un anumit statut si-si permite, nu a tinut sa epateze; se deosebesc destul de usor cei care doresc sa impresioneze de ceilalti, care au o eleganta innascuta. Mai sunt si unele d-soare cu o tinuta indecenta , insa asta tine pana la urma de educatie, iar cu timpul, daca vor frecventa biserica si-o vor forma. Ceea ce e important e ca au facut acest pas si au intrat in biserica.
p.s Am avut si suvite albastre la un moment dat, pe la 22 de ani, un mic accident, care insa mi-a placut. Gata, am recunoscut! Am renuntat la scurt timp si nu pentru ca nu mi-ar fi stat bine, insa era ciudat sa simt toate privirile atintite asupra mea, imi creea o stare de disconfort.