Subiect: Intrebare
View Single Post
Vechi 11.09.2011, 17:08:06
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bysnow Vezi mesajul
Este normal ca fetele sa isi faca controlul ginecologic la un barbat medic? Inteleg ca este vorba de doctor-pacient, dar totusi ceva nu mi se pare in regula....
Ceea ce este foarte important este ca fata (și orice pacient, în general) să aibă încredere în medicul ei, bărbat sau femeie. Dacă nu are încredere, ori dacă nu dorește să meargă la un medic bărbat din pudoare (deși cu totul altele ar trebui să fie lucrurile de care să ne rușinăm), ori, în sfârșit, dacă ar avea convingerea că mai bine comunică cu o femeie (convingere de tip "ea mă înțelege mai bine ce simt"), atunci, desigur, nu este un păcat să prefere un ginecolog-femeie.

Îmi amintesc cum, mai la începutul carierei mele de medic, atunci când trebuia să examinez ginecologic o pacientă, aveam o anumită emoție și chiar mă "fâstâceam". Dar treptat, făcând acest lucru de multe ori, a intervenit o rutină în sensul bun al cuvântului: astăzi fac o examinare ginecologică exact așa cum fac una hepatică, după cum spunea cineva mai sus. La fel pesemne că e și la paciente: primul, sau primele controale ginecologice, sunt însoțite de emoție, de "fâstâceala" care adaugă mai mult senzației de disconfort pe care actul medical îl presupune. Dar, cu timpul, deosebirea dintre "ginecolog-bărbat" și "ginecolog-femeie" se atenuează.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 11.09.2011 at 17:13:49.
Reply With Quote