Subiect: Vopsitul parului
View Single Post
Vechi 11.09.2011, 15:54:13
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Religia: Ortodox
Smile

"De aici încolo încetează să te mai vopsești

Ca părinte duhovnicesc, am îndatorirea și responsabilitatea să-i povățuiesc pe fiii mei. Te povățuiesc deci ca de aici încolo să încetezi a-ți mai vopsi buzele, unghiile și fața și să rămâi cum te-a zidit Dumnezeu. Nu-ți dori să devii mai presus de Dumnezeu; fiindcă, atunci când te vopsești cu culori roșii, Îl hulești pe Dumnezeu. E ca și cum ai spune: “Dumnezeu n-a știut sau n-a putut să mă facă cu buze sau unghii roșii; și ceea ce n-a putut să facă Dumnezeu, o voi face eu, ca să par mai frumoasă să mă admire și prețuiască bărbații și femeile fără minte și să-mi spună că sunt <<femeie fermecătoare>>, modernă, nu înapoiată“. Însă în felul acesta îl întristezi pe Dumnezeu și pe mine, părintele tău duhovnicesc, și pe toți oamenii cuminți și cu frică de Dumnezeu, și-l bucuri pe diavol și pe oamenii neînțelepți, bărbați și femei.

Așadar, dacă Îl iubești pe Dumnezeu și ți-e frică de Dânsul, dacă mă respecți și pe mine, părintele tău duhovnicesc, din clipa aceasta în care primești scrisoarea mea, să încetezi a te mai vopsi. Și să-ți împodobești de aici încolo sufletul cu smerenie, cuvioșenie și virtuți. Atunci se va bucura și Dumnezeu, și îngerii, și Maica Domnului, și sfinții, și te vor ocroti și învrednici să intri în Împărăția Cerurilor.

Însă dacă vei urma moda și te vei lua după femeile moderne, ca acuma, când le imiți vopsindu-te, le vei imita și la fumat, și la jucat cărți și la altele, care sunt scârboase chiar și când le amintește cineva”.

http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...va-fi-aproape/

"S-a întâlnit odata Ava Alonie cu Ava Agaton: “Avo, de ce trebuie sa ne grijim mai tare, de lucrarea cea dinafara sau de paza cea dinlauntru?” Si i-a zis: “Lucrarea cea dinafara, adica postul, milostenia, portul, barba, fusta, uniforma, vorba, sunt frunza. Si Mântuitorul, în martea cea mare, a blestemat smochinul acela în care a gasit numai frunze: De acum sa nu se mai faca în tine roada în veac”. Era simbolul poporului evreiesc si al fariseilor, care puneau baza numai pe cele dinafara.

Apoi zice Ava Alonie: “Aratat este ca toata osteneala noastra este pentru paza cea dinlauntru. Pentru credinta cea dreapta în Dumnezeu, pentru smerenie, pentru dragoste, pentru înfrânare, pentru dreapta socoteala si celelalte fapte bune, care sunt roade ale dragostei“. Roada duhului este: dragostea, bunatatea, îndelunga rabdare, înfrânarea poftelor, facerea de bine, blândetea, credinta.

Dar unui pom îi sta bine când are si frunze si roade. Atunci este complet. Daca ai vedea un pom numai cu roade si nici o frunza, nu te-ai mira unde-i podoaba? Este bine sa aiba si uniforma cea dinafara si roada dinlauntru, ca sa-l vada pe crestin asemenea unui pom care-i încarcat de roade, dar are si frunze."

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...tfeste-tacand/