Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Haideti sa ne gandim putin, unde este Ierusalimul? In Iudeea, in sudul Israelului, nu? Iar Iisus este din Nazaret, din tinutul Galileii, in nord. Cum se deplasau oamenii in urma cu 2000 de ani? Nu aveau nici masini si nici avioane ca sa ajunga pocnind din degete din nordul Israelului pana in sud. Daca Sfanta Fecioara era si ea langa cruce, inseamna ca si ea a calatorit impreuna cu Iisus si ucenicii. Si nu numai Sfanta Fecioara ci mai multe femei care sunt mentionate ca privind "de departe" rastignirea Domnului. Iar in Evanghelii exista un verset care zice ca Iisus era urmat de mai multe femei care Ii slujeau . In ce fel Ii slujeau Domnului? Pregateau mancarea, sau ce anume faceau pentru a-L sluji? Unde dormeau ele noaptea? Atatea intrebari fara raspuns. Iata ca nu numai ucenicii barbati erau cu Iisus ci si femeile. Dar ca de obicei, povestirile facute prin prisma gandirii masculine a acelei vremi nu pune accent in mod egal asupra atitudinii luate de aceste femei, printre care si Maica Domnului, in fata arestarii sub ochii lor a Domnului, judecarii si rastignirii Lui, nu spun daca femeile au fost cuprinse sau nu de frica, daca au fugit si ele ca si ucenicii barbati, nu spun absolut nimic in afara faptului ca ele erau pe Golgota si de departe priveau ce se intampla. Cu o singura exceptie, Sfanta Fecioara care a avut curajul sa mearga pana aproape de cruce la fel ca si Ioan. Cei doi mari curajosi. Insa si celelalte femei erau acolo, chiar daca mai departe. Pe ele cine le proteja? Tocmai ca in acele momente cam toti erau cuprinsi de teama si fiecare a actionat dupa curajul propriu.
|
Draga Adriana, de la un timp incoace incerc sa gandesc mai mult cu inima decat cu logica. Mie asa mi se pare de bun simt, adica gandit cu inima, nu cu logica, ca daca au stat la cruce unul langa altul, atunci nu s-au intalnit intamplator acolo, ci asa au si venit. Dar.. .. .. pot sa ma insel eu, ca dara m-am mai inselat odata. No, nu-i bai. Eu, acum, recunosc ca nu te pot ajuta mai mult si ma opresc aici, dar iti doresc toate cele bune si Domnul sa fie cu tine.
Har, smerenie si jertfa de sine.