View Single Post
Vechi 10.09.2011, 16:19:58
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Chiar asa le-ai spus, verde in fata?
Asta mi se pare cea mai notima postare a ta, Adriana!
Nu ortodocsii, ci neoprotestantii nu o venereaza pe Maica Domnului... lucru pe care ar trebui sa îl stii.
Bine-nteles ca le spun verde in fata, cum altfel? Ti se pare ca as da pe dinafara de diplomatie? :)) Este "defectul" meu numaru 1 :))

Stiu ca (neo)protestantii nu o venereaza pe Maica Domnului si le-am explicat nestiutorilor. Insa am tras si o concluzie: ortodocsii in viziunea lor sunt asimilati masei de protestanti, adica cei care sunt in neascultare fata de BC :))
Iar pe locul doi la credintele observate la ei este faptul ca "popa" ar insemna "papa" si ca atare ar exista si un Papa ortodox :))
Si apropos de cuvantul "popa": dupa ce m-am mirat de unde l-or fi auzit, le-am explicat ca la noi este o forma putin pejorativa de a spune preot, ca si noi avem preoti, diaconi si episcopi ca si ei. Le-am explicat si treaba cu patriarhii si auto-cefalia, dar am ramas mereu cu intrebarea de unde pana unde au auzit ei de "popa". Pana intr-o zi cand fratele meu mi-a explicat ca in rusa, cuvantul "preot" se traduce prin "popa". Nu am verificat informatia, dar imi pare plauzibila mai ales ca aici singura biserica ortodoxa deschisa francezilor este cea ruseasca :)

Last edited by Adriana3; 10.09.2011 at 16:28:40.