View Single Post
Vechi 10.09.2011, 10:52:10
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Tot cu titlu informativ: cu parere de rau iti spun, ca pe mine nu m-ai convins in ceea ce priveste credinta ta ortodoxa.
Dupa ce vei studia la catolici, mare schimbare nu va fi la Paris.. dovada si intentia de master despre ecumenism. S-a mai discutat despre St.Serge pe aici, iar majoritateašstudentilor sunt catolici.
Presupun ca neoprotestantii nu au facultati de teologie, asa e?
Nu stiu ce fac neoprotestantii.
Cat despre St. Serge este singura facultate ortodoxa francofona care ofera un curs complet, cel putin asa afirma ei. Scopul ei declarat oficial, din ceea ce am vazut pe site, este formarea de oameni care sa cunoasca ortodoxia in vederea discutiilor ecumenice. Nu am stiut ca este frecventata de atati catolici dar nu ma mira ci dimpotriva avand in vedere scopul ei. Domnul Iisus nu a venit sa dea o credinta unei maini de oameni care sa o tina apoi inchisa la ei in curte condamnandu-i pe ceilalti la moarte vesnica pentru vina de a nu se fi nascut intr-una din familiile curtii. Iar eu nu am nici cea mai mica intentie de a convinge pe cineva de ceva. Cel care trebuie sa convinga este Domnul Iisus. Atat. Nu este deloc intamplatoare semnatura pe care am pus-o aici unde vezi foarte bine din cuvintele Domnului ca ortodoxia nu exista, catolicismul nu exista, neoprotestantismul asisderea, ci exista staulul de oite evreiesti impreuna cu toate neamurile care nu sunt din acest staul evreiesc, si care toate sunt chemate la Domnul. Modul in care reactionezi tu insa este exact dovada laturei negative a autocefaliei bisericii ortodoxe: amestecarea intrinseca cu identitatea nationala si ca atare, cei care isi simt aceasta identitate amenintata, devin si mari aparatori ai traditiei religioase.

Last edited by Adriana3; 10.09.2011 at 10:54:16.