Citat:
În prealabil postat de Savonarola
Nu greșește cu nimic anaforaua sfântului Ioan Hrisostom. Iuda efectiv a pus în acea noapte în practică angajamentul pe care și l-a luat atunci când a primit banii de la preoții iudaici. El a furnizat atunci efectiv, să zic așa, "obiectul tranzacției". Dar "tranzacția" era deja făcută. Vedeți Matei 26:14-16.
|
Iar speculezi fără nicio dovadă scrisă. Pune în corespondență două texte:
"Conform cu porunca a doua a Sfintei Biserici Ortodoxe zilele de post rânduite sunt miercurea și vinerea, pentru ca miercuri
a fost vândut și vineri a fost răstignit Domnul nostru Iisus Hristos."
"...în noaptea întru care
a fost vândut și mai vârtos Însuși pe Sine S-a dat pentru viața lumii, luând pâinea cu sfintele și preacuratele și fără prihană mâinile Sale, mulțumind și binecuvântând, sfințind și frângând, a dat Sfinților Săi Ucenici și Apostoli,zicand Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu, Care se frânge pentru voi spre iertarea păcatelor.
Asemenea și paharul după cină zicând: Beți dintru acesta toți, acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, Care pentru voi și pentru mulți se varsă, spre iertarea păcatelor. "
Ce se observă în cele două texte? Sens identic, formă identică a expresiei "a fost vândut"
Și tu vi să-mi spui că Biserica a reținut târgul (premeditarea) și nu fapta (actul în sine) ca motiv pentru o zi de post săptămânal! Care-i păcatul mai mare: să te gândești că omori pe cineva, sau să-l omori de-adevăratelea?
Hai să fim serioși!!!!