View Single Post
Vechi 10.09.2011, 08:57:23
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Speculație goală!
Citez din anaforaua Sfântului Ioan Hrisostom: "în noaptea întru care a fost vândut și mai vârtos Însuși pe Sine S-a dat pentru viața lumii, luând pâinea cu sfintele și preacuratele și fără prihană mâinile Sale, mulțumind și binecuvântând, sfințind și frângând, a dat Sfinților Săi Ucenici și Apostoli,zicand Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu, Care se frânge pentru voi spre iertarea păcatelor.
Asemenea și paharul după cină zicând: Beți dintru acesta toți, acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, Care pentru voi și pentru mulți se varsă, spre iertarea păcatelor. "
Pentru cei care nu știu: anaforaua — este, în cultul creștin ortodox Marea Rugăciune a Sfintei Jertfe din rânduiala Sf. Liturghii, în cursul căreia are loc sfințirea Darurilor.
Dacă și rugăciunea aceasta greșește, atunci mergem degeaba la Sfânta Liturghie!
Nu greșește cu nimic anaforaua sfântului Ioan Hrisostom. Iuda efectiv a pus în acea noapte în practică angajamentul pe care și l-a luat atunci când a primit banii de la preoții iudaici. El a furnizat atunci efectiv, să zic așa, "obiectul tranzacției". Dar "tranzacția" era deja făcută. Vedeți Matei 26:14-16.