10.09.2011, 08:57:23
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Speculație goală!
Citez din anaforaua Sfântului Ioan Hrisostom: "în noaptea întru care a fost vândut și mai vârtos Însuși pe Sine S-a dat pentru viața lumii, luând pâinea cu sfintele și preacuratele și fără prihană mâinile Sale, mulțumind și binecuvântând, sfințind și frângând, a dat Sfinților Săi Ucenici și Apostoli,zicand Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu, Care se frânge pentru voi spre iertarea păcatelor.
Asemenea și paharul după cină zicând: Beți dintru acesta toți, acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, Care pentru voi și pentru mulți se varsă, spre iertarea păcatelor. "
Pentru cei care nu știu: anaforaua — este, în cultul creștin ortodox Marea Rugăciune a Sfintei Jertfe din rânduiala Sf. Liturghii, în cursul căreia are loc sfințirea Darurilor.
Dacă și rugăciunea aceasta greșește, atunci mergem degeaba la Sfânta Liturghie!
|
Nu greșește cu nimic anaforaua sfântului Ioan Hrisostom. Iuda efectiv a pus în acea noapte în practică angajamentul pe care și l-a luat atunci când a primit banii de la preoții iudaici. El a furnizat atunci efectiv, să zic așa, "obiectul tranzacției". Dar "tranzacția" era deja făcută. Vedeți Matei 26:14-16.
|