Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Doctorul italian se numește Luigi Malantrucco, așa e, investigația lui despre cauzele reale ale morții lui Iisus a fost tradusă în românește și a apărut în 2004 dar încă nu s-a vândut modestul tiraj de 1000 de exemplare... la 20 milioane de credincioși (auto)declarați.
Cartea despre Sfântul Ioan Botezătorul a fost scrisă de către un laic catolic, E. Cothenet - Jean Baptiste etait-il essenien?. N-a fost tradusă în românește dar există o ediție italiană. Cel mai important autor care a cercetat problematica eseniană în sine dar și în raport cu creștinismul este un călugăr catolic italian, Michelini Tocci. A scris vreo cinci cărți (de care știu eu, poate mai sunt și altele) și a fost tradus în multe limbi datorită faptului că e, după cum spuneam, autoritate în materie de esenieni, Qumran, manuscrise de la Marea Moartă etc.
|
Interesanta cartea doctorului nu?Toate drumurile duc la
inima lui Hristos.Cand am citit cartea m-am intrebat,la modul aiurit fireste,daca nu cumva exista o legatura intre acesta presupusa cauza a mortii si efectul rugaciunii inimii.O sa ma gandesc cum sa-mi formulez exact ideea,inca ricosez cu ea-n peretele logicii.Despre Ioan Botezatorul:cartea la care ma refer se numeste ,,Manuscrisele de la Marea Moarta si originile crestinismului"(Jean Danielou).Despre Ioan Botezatorul la pag 11-23.Restul discutiei despre posibile influente eseniene(Pavel,Sf.Ioan,Epistola catre evrei)in restul cartii.
Am gasit si pe site un articol in acest sens.Mai ramine sa vin si cu ultimul titlu.Nu stiam de Tocci,omul cat traieste invata.
Multumesc pentru precizari,de folos si la obiect.