View Single Post
Vechi 07.09.2011, 11:13:33
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Aceste "multe versete biblice" (în număr de 3!!) sunt răstălmăcite de dvs. exact așa cum acuzați. În schimb, nu ați venit încă până acum cu un singur verset care să "contrazică flagrant doctrina nebiblică a adventiștilor", recte: un verset care să vorbească de "nemurirea sufletului", ori de "părăsirea trupului de către suflet". Ca să nu mai vorbim de faptul că Biblia se exprimă foarte clar "morții nu mai știu nimic".
Din respectivele versete biblice, și nu doar din acelea, dar acestea sunt prea evidente ca să mai poată fi răstălmăcite de adventiști, decurg în mod logic, pentru cei care nu sunt lavașați pe creier, constituția umană ca fiind din partea trupească și partea sufletească sau spirituală, precum și continuitatea existenței și a existenței conștiente după moartea fizică a omului în partea lui sufletească (denumită așa la Matei 10:28) sau denumită pneumatică (la 1 Petru 3:18-20).

Cât despre "nemurirea sufletului", aceasta nu am luat-o încă în discuție, ci m-am concentrat pe aspectele de mai sus, pentru ca să fie cât mai evident și pentru ceilalți, nu doar pentru mine, înșelarea adventistă care răstălmăcește Scriptura. Oamenii trebuie să știe aceste lucruri și să se ferească de această sectă pseudo-creștină, care minte și minte fără nici un fel de rușine chiar dacă ipotezele (așa-zisele lor "doctrine biblice") sunt invalidate de Biblie.

Cât despre marota cu "morții nu mai știu nimic", versetele de la epistola întâia a sfîntului apostol Petru sunt concludente. Atât 1 Petru 3:18-20 cât și 1 Petru 4:6 spun clar că morții sunt apți de a fi conștienți, pentru că altfel Hristos nu ar mai propovăduit duhurilor, sau morților după celălalt verset. Conștiența lor în starea de moarte este evidentă. Altfel nu ar fi avut ce predanie să primească. Hristos nu este spiritist, "prietene"; voi răstămăciți Biblia.