Citat:
În prealabil postat de catalin2
Adriana, daca nu ma insel catolicii sustin ceva diferit decat ce spunem noi, ei cred ca spun ca Cina a fost chiar in seara Pastilor, de aceea au mancat azimi si a fost masa de Pasti. Ceea ce am vazut ca nu sustii nici tu, noi spunem ca a fost cu o seara inainte, pentru ca nu a fost rastignit in ziua Pastilor.
|
Catolicii celebreaza Cina cea de Taina in seara de joi, rastignirea vineri si Pastele sambata seara sau sambata spre duminica. Deci si la ei Cina are loc cu o zi inainte. Si nici la ei nici vorba sa existe trei zile si trei nopti intre rastignire si inviere, si asta din cauza Evangheliei dupa Ioan care la o citire mai atenta se contrazice cu celelalte, in timp ce calcularea la sange a celorlalte duce la perioada de trei zile si trei nopti dar da peste cap toata Traditia catolica si ortodoxa pentru ca rezulta asa:
- marti vinderea (cu doua zile inainte de Pasti) - ultima zi in care se poate manca paine dospita
- marti seara incepe ziua de miercuri = ziua azimilor (ziua Pregatirii Pastilor), zi care se termina la apusul soarelui de miercuri, zi in care nu se mananca nici paine si nici azimi
- miercuri seara, dupa ziua azimilor, incepe ziua de joi = Cina Pascala
- a doua zi, adica tot joi = Pastele cu judecata si rastignirea
- joi seara, adica ziua de vineri - incepe ziua pregatirii Sabatului, se ia Domnul de pe cruce, se ingroapa, femeile pregatesc aromatele
- sabatul - odihna
- duminica - mormantul gol
De joi seara pana duminica dimineata: trei zile si trei nopti.
Deci dupa cum vezi, Cina este tot joi dupa calcule, dar joia evreiasca care incepe miercuri seara dupa sfarsitul zilei pregatirii (azimilor) si ceea ce face ca rastignirea sa nu fie vineri, ci tot joi, de Pasti, iar inmormantarea vineri, de ziua pregatirii sabatului, zi care incepe de fapt joi seara, dupa care Sabatul si duminica, cele 3 zile si 3 nopti in mormant.