Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Totusi Pastile iudaic cand a cazut in acel an? Unde se afla Hristos in ziua de Paste? In mormant. Atunci ce a serbat el la Cina cea de Taina? Intradevar, asa a zis el ucenicilor...duceti-va si pregatiti Pastile...dar ce fel de Pasti? In nici intr-un caz nu a fost cel traditional iudaic. Doamne ajuta!
|
Buna intrebare, cand a cazut Pastile in acel an? Am incercat sa caut pe Internet dar nu am gasit nici o informatie istorico-astrologica, ca sa zic asa, si tare ma tot bate gandul sa scriu la ceva rabini care au site-uri Internet. Acum cativa ani am scris unuia care avea o pagina despre casatorie, l-am intrebat de ce la ei copilul este evreu doar daca mama este evreica indiferent de ceea ce este tatal, si ca atare copilul nu este evreu daca doar tatal este evreu. Mi-a raspuns foarte repede. Nu are legatura cu subiectul dar este interesant raspunsul si anume, copilul este evreu sau nu dupa mama pentru ca mama poarta singura greutatea sarcinii. Si apropos de asta, ziua de Sabath, incepe propriu zis dupa ce femeia aprinde lumanarea in casa dupa apusul soarelui. Nici un barbat nu poate aprinde lumanarea si sabatul nu incepe pana femeia nu aprinde lumanarea :)
Revenind, o sa vad pe la ce rabini sa scriu si revin cu informatii daca va raspunde vreunul si daca va sti bine-nteles.