View Single Post
Vechi 06.09.2011, 00:27:08
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
Animalele au suflet, asta este clar, sunt mai multe dovezi prin biblie. Ce nu este clar e daca acest suflet este ca al oamenilor, nemuritor. Unii cred ca nu supravietuieste mortii, adica sufletul lor se stinge in momentul mortii ca o lumanarica.
Dar mai este scris in Biblie ca tot ce este aici se va gasi si in rai- copaci, animale, rauri, tot. Si zice si ca natura lor va fi diferita, leul va manca iarba si vca fi bland ca mieii, etc. Ce nu este clar, si este o mare dilema, pt ca nu exista indicii nicaieri: nimeni nu stie daca acestea care se vor face in rai vor fi nou create atunci sau vor fi acestea de pe pamant, inviate acolo, ceea ce ar insemna ca sufletul animalelor, desi inferior sufletului uman, si incapabil de ratiune, este totusi nemuritor, si animalele de pe pamant vor fi si in rai.
Dar nimeni nu stie asta.
am cercetat bine problema. Asta e tot raspunsul la care am putut ajunge. Deci ca au rai sau nu, nu se stie, adica chiar nu e nici un raspuns.
Deci ESTE POSIBIL sa aiba. Pt ca orice decizie ar lua Dumnezeu, stim sigur ca este dreapta. Deci sa nu deznadajduim...

edit: pestii nu au senzori de durere din cate stiu. Deci stia Dumnezeu ce stia cand i-a pus in dezlegarile in posturi...

Iar Dumnnezeu a facut oamenii sa nu manance carne ... decat de peste. Si restul de proteine si alte chestii care ar trebui sa le luam din carne, le gasim foarte bine in oua/lapte, produse secundare, dar pt care nu trebuie sa omoram animalele.

M.Ghandi parca spunea ca daca macelariile ar avea pereti de sticla, nimeni nu ar mai consuma acea carne... dar deh... noi oamenii avem slabiciuni, deci mancam... poti alege insa sa nu mananci. E alegerea fiecaruia.

Last edited by crestinOrtodoxa; 06.09.2011 at 00:33:47.
Reply With Quote