Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
Total de acord! Sunt pentru intoarcerea Bisericii in catacombe, doar asa ne mai purificam si noi, prin filtrul dumnezeiesc, desi lumeste dureros, al martirajului, asa scapam cu adevarat de "bisericisme" aka "organizationarea lumeasca a Bisericii" (stiu cum suna, dar oamenii profunzi de pe forum, si nu sunt putini, vor intelege ce am vrut sa zic).
Ma rog in fiecare zi pentru prabusirea sistemului capitalist mondial si pentu intoarcerea tuturor la credinta si natura.
Pe inutilii care ne conduc i-au inselat dracii sa se alture masoneriei si sa organizeze deznationalizarea noastra, atat in sens economic, cat si cultural-etnic, doar ca sa primeasca ei niste nenorocite de avantaje omenesti si lumesti.
|
Să ne ferească Dumnezeu de întoarcerea în catacombe!
În loc să ne dorim întoarcerea Bisericii în catacombe, cred că ar fi mult mai folositor să-I dăm slavă Domnului pentru că ne-a învrednicit să trăim într-o epocă pașnică și relativ favorabilă credinței creștine (cel puțin în țara noastră).
Personal nu cunosc ideea de război, regim totalitar etc. decât din cărțile de istorie... și Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru aceasta.
Înțeleg, vă referiți la faptul că, dacă Biserica ar mai trece printr-o perioadă de persecuții, ar rămâne creștini doar cei cu adevărat credincioși, capabili să-și dea viața pentru Hristos. Așa este... dar oare și noi ne-am putea încadra în acea categorie? Oare am ajuns noi la un nivel de trăire spirituală atât de înalt, încât să putem înfrunta chinurile și moartea? Suntem siguri că, într-o astfel de situație, nu am fi ispitiți să... să trădăm adevărul? Apoi, vă dați seama, într-o astfel de situație, cât de mulți creștini "căldicei", superficiali, care acum mai au o șansă de pocăință, ar cădea în apostazie?
De aceea, repet, în opinia mea, avem datoria de a-L slăvi pe Domnul nostru pentru epoca istorică în care ne-a învrednicit să trăim.
Știu, există secularismul, globalizarea, relativismul sincretist, ateismul și o mulțime de alte ideologii ilogice și periculoase din punct de vedere spiritual. Gândiți-vă, vă rog: în cazul unei noi persecuții împotriva Bisericii (Dumnezeu să ne ferească de așa ceva!), aceste ispite ar dispărea, sau ar putea fi promovate și mai insistent, din cauza scăderii numărului creștinilor?
Biserica ortodoxă se roagă, în cadrul tuturor slujbelor, pentru "vremuri pașnice" și cred că, în Biserica dumneavoastră, există, de asemenea, astfel de rugăciuni. De aceea, cred că noi, fideli Bisericilor noastre, avem datoria de a ne ruga lui Dumnezeu pentru a ne dărui în continuare o viață pașnică, liniștită, astfel încât toți "fiii risipitori" să aibă șansa întoarcerii. Să ne bucurăm și să dorim binele Bisericii, nu "întoarcerea în catacombe", căci mulți dintre noi sunt prea slabi și păcătoși pentru a putea deveni martiri.
Sper că-mi veți înțelege mesajul... Sigur că, într-o situație critică, am avea datoria de a fi curajoși și de a-L mărturisi pe Hristos chiar cu prețul vieții. Susțin, însă, că nu trebuie să căutăm și să dorim încercări atât de dificile. În rugăciunea "Tatăl nostru", noi, toți creștinii, Îi cerem Creatorului și Părintelui nostru ceresc să nu ne ducă pe noi în ispită. Cred că o eventuală "întoarcere a Bisericii în catacombe" ar constitui o ispită foarte puternică, una dintre acele ispite în care ne rugăm să nu fim lăsați.
O seară plină de bucurii!
Cu respect,
Laura Stifter