View Single Post
Vechi 05.09.2011, 13:42:50
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Ok, accept aceasta marturie :) dar nu ignor cele scrise de el insusi ca raspuns la postarea cu pricina in care se vede ca nu aceeasi mana o intinde tuturor, si in plus de asta sunt convinsa ca autorul postarii la care a raspuns nu crede (cel putin deocamdata) ca Biserica Catolica este la fel de buna ca si cea Ortodoxa. Chiar mi-ar placea sa stiu cati dintre ortodocsii care scriu aici nu considera ca fiind erezii anumite dogme catolice, si cati dintre ei cred ca ar exista mantuire si in afara BO. In miscarea ecumenica se vede foarte bine ca mecanismele descrise functioneaza mai ales pentru ortodocsi. Eu cunosc foarte multi catolici care nu neaga mantuirea in celelalte confesiuni, ei insisi ramanand catolici, cunosc si cativa (neo) protestanti si niciunul din ei nu neaga mantuirea in alte confesiuni crestine, ei insisi ramanand in confesiunea lor, insa nu acelasi lucru il pot spune despre ortodocsii care scriu mult pe acest site si care vad mantuirea in afara BO doar ca o mare exceptie sau deloc. M-as bucura sa descopar astazi ca ma insel. Ma insel?

Mantuirea omului tine strict de bunul Dumnezeu.Degeaba zicem noi ca X.Y. si Z nu se mantuiesc deoarece sunt neoprotestanti pentru ca nu avem de unde sa stim. Putem doar sa ne dam cu parerea si de multe ori ne-o dam prost. Mai bine sa ne vedem de propria mantuire si cum putem ajuta pe altii decat sa ne dam cu parerea privind mantuirea altora. Doamne ajuta!