Citat:
În prealabil postat de delia31
Ce zic eu si ce intelegi tu?
„A invia” e una, iar „A nu fi murit deloc daca n-ar fi fost pacatul” inseamna altceva.
„Posse non mori” nu e tot una cu „Non posse mori”. Dar nu mai insist.
|
Tocmai, ca am inteles foarte bine ce ai zis si unde bati. Ti-am dat dreptate (atat cat am putut sa ma documentez), ca nu se foloseste termenul "a invia". Dar, se vorbeste despre nadejdea ca cel mort
sa traiasca din nou. Asta duce cu gandul tot la inviere, nicidecum la nemurirea mortului. Nu se spune, in verset (Iov 14:14) despre nadejdea ca mortul sa traiasca in continuare.
Citat:
În prealabil postat de delia31
Si inca mai ziceti ca nu exista nici un loc in Biblie in care sa se spuna despre nemurire!
„Cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Cel ce trăiește și crede în Mine nu va muri în veac.” Ioan 11, 25
„Iata Eu sunt cu voi in toate zilele pana la sfarsitul veacului ” (Matei 28:20).
.
|
"Nu va muri in veac" se refera la viata vesnica mostenita la INVIERE. "
Cã aceasta este voia Tatãlui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El sã aibã viatã vesnicã si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi." (Ioan 6:40)
Apropo: tot nu te-ai lamurit in privinta "biruintei asupra mortii" (la care faceai referire intr-o postare anterioara)? Tot nu ai inteles
cand va avea loc aceasta biruinta, pentru noi? Reia explicatiile profetice ale Sfantului Apostol Pavel, din 1 Corinteni 15:51-57. Fii atenta la fraza "
atunci se va implini cuvantul care este scris: "Moartea a fost inghitita de biruinta" (vers. 54).
Sau, revezi postarea aceasta:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=2882. Ai sarit peste capitolul "biruinta mortii" si am crezut ca l-ai priceput asa cum il explica limpede Sfantul Apostol Pavel.