View Single Post
Vechi 05.09.2011, 11:21:33
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cz4000 Vezi mesajul
Ce pricep eu, amice, este ca Strimbitele matale ti-au sucit rau mintile de-ai ajuns sa spui ca Sfinta Traditie este falsa, dar nu ma mira pentru ca acealeasi Strimbite behaie si impotriva Sfintei Scripturi.

Doar ca nota generala, una sint ceasurile si calendarul civil si cu totul altceva calendarul bisericesc. Toate sint conventii, dar ultimul este sfint, asa cum sint si Sfintele Canoane, pentru ca au fost puse de Sfinti Parinti ai Bisericii insuflati de Duhul Sfint ca sa aseze viata sfinta a Bisericii pe ele.
Păi eu sunt vinovat că tu pricepi anapoda? Eu sunt vinovat că vouă vă place răutatea scrântită și folosiți „canoanele” spre a vă justifica aceste pofte și plăceri securiste?

Unde am spus eu că Sfânta Tradiție e falsă? Și cine behăie împotirva scripturilor? Nu cumva acuzi viceversa vicentoarsa viceglobul pământesc ca să te scoți basma curată? Stop Joc! Nu există niciun glob de pământ, așa că degeba dezinformezi crezând că duhurile spurcate pe care le emani or să facă înconjurul gLumii... dejabba stârnești frica absurdă a mațelor, și degeaba te erijezi în cățeaua credincioasă a Domnului care apără Sfinții Părinți și așezămintele cele drepte, dejaba, căci e clar, din moment ce minți și răstălmăcești absurd ce scriu alții e clar că ai minteres viclean și prozelitist, sprijinit de link-uri fără noimă și canoane pe care nu le pricepi absolut deloc deși invoci o cunoaștere enciclopedică a lor. Deci te rog fii serios și lasă vrăjeala că nu ține minciuna și se vede de cîtr oricine, căci oricine poate citi și pricepe acuzațiile tale mincinoase și nefondate. Chiar mai mult, se poate vedea clar, frica domniei tale care se ascunde în tufiș, invocânt baalivernele sale scoase cică din scripturi sau canoane înțelese corect... numai de el. Cine zice că pricepe, ăla încă n-a priceput nimic dar trage de semnalul de baalarmă speriat... cică pentru alții.

Deci stimate domnișorule sau domnulue, Nu eu am susținut falsitatea Sfintei Tradiții ci dumneata iar drepții nu behăie împotriva Sfintei Scripturi ci dumneata, și deci dumneata minți fără pic de rușine. Te iert, că ce să mă fac cu tine, doar nu ți-oi da în cap dacă nu crezi sau dacă crezi viceversa, și nici nu te-oi judeca și osândi, ci îți urez ca să fii sănătos și să scapi de duhurile rele care te înșeală... și îți cer doar să nu te sălbăticești cu încăpățâțânarea de care dai dovadă.

Și de ce, mă rog frumos, faci deosebirea asta între ceasurile și calendarele civile și calendarul bisericesc? Ca să ai motiv ce să îndrepți? Paiul srrâmb din ochiul meu? Păi am făcut eu confuzie sau am despărțit eu apele de ape? Te apuci fără motiv să te cerți singur pe subiecte ce ți se par bune de păcălit ca și cum aș fi confundat eu ceva. Oare oi fi un tâmpit care se lasă târât de tacticile absurde ale unora sau altora? Fii domnule serios... nu te amăgii că ai respecta dumneata canoanele, că ai fii un rigorist, tu sau alții, când v-am zis că pe toate le-ați lepădat, treptat, treptat. Și se vede tot mai clar că e așa, căci după roade îi veți cunoaște!

Toate sunt convenții dar zici că ultimul e sfânt? Care? Ăla care vrei dumneata? Că eu am atâtea calendare bisericești, că nici nu știu dacă nu fiecare patriarhie sau mitropolie sau episcopie sau mănăstire nu-și editează ele propriul calendar... și apoi sigur că e sfânt calendarul dacă e sfințit sau are sfinți reprezentați pe acolo, căci și un singur sfânt de ar fi reprezentat, s-ar sfinții toate de acolo de la Dumnezeu și de la el, de la sfântul acela trecut în calendar, dar asta nu înseamnă că e perfectă și corectă rânduiala trecută acolo, ci doar că e răbdată de Dumnezeu, e răbdată, căci nimeni nu are un calendar cum e cel din Ceruri, unde sunt pomeniți toți sfinții cu Dumnezeul lor de fiecare serbare a lor la ceasul și ziua lor de serbare. Oamenii n-au un astfel de calendar complet și riguros, dar sunt multe care se apropie, fie că au ceasurile date spre înainte sau spre înapoi, cu cât vor ei, căci nu este canon ca să osândească mutarea ceasurilor înainte sau îndărăt. NU EXISTĂ CANON să osândească mișcarea ceasurilor, căci asta au mărturisit în Cer și pe Pământ sfinții Trei Ierarhi... dar tu n-ai decât să crezi pe cine vrei.

Deci dacă e sfințit sau dacă are sfinți pe el reprezentați, sau Cuvinte din Scriptură e sfânt orice calendar ai avea, asemănându-se cât de cât, cât mai aproape cu cel din Ceruri.

Deci eu susțin și nu dumneata că e sfânt acel Calendar, oricare o fi el, întocmit de sfinții Părinți și Sfintele Sinoade și că sfiinte sunt și Canoanele așezate ca dreptar pe temelia sfintei scripturi și a Duhului Sfânt, iar tu invoci sfințenia lor ca să minți și să continui să susții minciunile tale aberând la nesfârșit. Deci pentru tine nu sunt sfinte căci dumneata le contrazici și le infirmi și le calci în picioare ca să te scoți, și să te lauzi musai numai pe tine și pe ale tale... calenadare.

Așa că, dragul meu... inchizitor, ai grije mare că eu fac parte din „inchiziția” Duhului Sfânt cu Calendare cu tot! Nu te juca cu focul ca să nu te topești... privind la calendar, căci Dumnezeu e foc. :))

Last edited by vsovivi; 05.09.2011 at 12:09:12.
Reply With Quote