View Single Post
Vechi 03.09.2011, 10:35:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Catalin, vineri incepe joi seara dupa apusul soarelui, nici eu nu am zis altceva. Cand Pastele coincide cu Sabatul, ultima cina cu paine se ia joi seara inainte de apusul soarelui, deci inainte de inceperea zilei de vineri, adica ziua azimilor in care se arde painea dospita si nu se mananca nici un fel de paine, nici dospita nici nedospita. Deci, ca cineva sa fi putut manca paine, trebuie sa fi fost joi seara inainte de inceperea zilei azimilor, inainte de vineri, care incepea dupa apusul soarelui. Asta scrie pe site-ul evreiesc.
Cat despre catolici, ei au inteles ca Domnul a celebrat Cina pascala tocmai pentru ca exact asta ceruse. Tu insa spui ca Domnul nu a celebrat Cina Pascala in ciuda faptului ca El asta a cerut si asta I-au pregatit ucenicii. Si nu crezi din cauza ca Iisus a celebrat aceasta Cina pascala mai repede decat restul evreilor, iar tu se pare ca nu ai inteles de ce si ca atare preferi sa il contrazici pe Domnul zicand ca de fapt Cina nu era pascala. Sau tu crezi ca era o Cina pascala dar doar pe jumate? Ca nu vad deloc explicatia ta cu privire la faptul ca Domnul insusi a cerut o Cina pascala si ucenicii pe asta i-au pregatit-o. Ca la asta sunt foarte incapatanata, ai dreptate, daca Domnul a cerut sa i se pregateasca Pastile, iar ucenicii I-au pregatit Pastile, pai eu ma incapatanez sa cred ca Pastile au mancat cu totii, atat Iisus cat si toti ucenicii care erau cu El, absolut toti.
Se pare ca nici citatele pe care le dai nu mai au importanta, tu nu vezi ca si citatele tale te contrazic?
Acolo scrie de o situatie speciala, cand Pastile evreiesti sunt sambata noaptea (adica incep duminica) si de Sabat ei nu pot lucra. Painea dospita trebuie inlaturata inainte de sarbatoare, nu cu mai multe zile inainte (in exemplul dat scrie ca sambata, mid-morning).
In citat scrie ca Fast of Firstborn este in ziua dinaintea Pastilor. Uite mai amanuntit aici, are loc dimineata in ziua in care Pastile vor fi seara http://en.wikipedia.org/wiki/Fast_of_the_Firstborn
Ca sa nu mai repet degeaba citatele cu ce spun rabinii sa nu fie rastignit de sarbatoare si altele (care nu au importanta pentru tine, nu te intereseaza adevarul), intreaba tu un copil de 5 ani daca la Cina au mancat paine ce au mancat. O sa spuna ca paine, tu poti reflecta apoi o zi sau doua de ce copilul a spus paine si nu azimi si apoi scrii la ce s-a gandit copilul.
Asadar ori tu nu spui adevarul, ori Sfintii Evanghelisti se inseala si toate Bibliile din lume, cand au scris ca au mancat paine. Dar probabil vrei sa scrii si o noua Biblie, dupa cum crezi tu.