View Single Post
Vechi 02.09.2011, 16:15:20
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

eu as prefera viata la tara, in simplitatea ei.
se poate trai linistit si fara televizor, calculator.
Copiii ar trebui sa invete sa creasca in prejma animalelor,nu in a calculatorului si a televizorului.
Copiii ar trebui sa creasca si sa se joace in mijlocul naturii, nu in mijlocul betoanelor.
Viata la tara are avantajele ei, dar si dezavantaje. Dar daca dezavantajele mediului rural(caldura pe lemn, apa in curte, toaleta in gradina-cu toate ca acum si la sat exista incalzire centrala, baie incasa) implica o osteneala in plus in viata omului, dezavantajele orasului sunt mult mai mari(copii incercanati, care pierd noptile la jocuri, sau stau ore in sir hipnotizati in fata televizorului, copii care nu mai stiu sa se joace ,sa socializeze, copii care devin tot mai agresivi si mai razvratiti, soti care nu mai au timp sa poarte discutii deoarece sotul e mult prea pasionat de urmarirea meciului).

Eu prefer viata la tara, cu toate neajunsurile ei. In simplitatea ei. Cu sudoarea care iti curge ope obraji la sfarsitul unei zile de munca. Cu "ceasornicul" natural. Cu framantarea animalelor care iti cer de mancare. Cu soarele care rasare matinal si iti insenineaza dimineata, in timp ce esti deja in curte. Cu mirosul de fan cosit si cantecul greierilor. Cu muscaturile de insecte in timp ce strangi fanul. Cu gustul proaspat si natural al mamaligii cu lapte si branza.Cu camerele impodobite cu icoane la care pui stergare tesute.

Iar daca Domnul va randui, ma voi reintoarce la tara. Atunci cand va considera El ca e momentul potrivit.