Citat:
În prealabil postat de dillema
Citat:
În prealabil postat de rebellu007
vedeti surioarelor cat de slabi suntem? si eu ma numar printre voi. care e rostul nostru in viata? sa ne mantuim surioarelor. si atunci de ce ne temem de moarte? oare nu stim ca suntem in grija Mantuitorului? oare nu stim ca in aceste cazuri mergeti direct la Maicutza Domnului? dragele mele surioare. mi-am pierdut sotzioara si n-am apucat sa-mi vad copilasii. pentru ca si eu m-am ferit 2 ani. dupa care s-a imbolnavit de cancer. si stiti ce-mi spunea duhovnicul? daca am fi avut un copil la inceput luminita mea nu s-ar mai fi imbolnavit... asa ca vedeti dragele mele ca moartea poate sa vina oricand si oricum. ganditi-va doar la mantuire si atunci veti accepta mai usor jertfa. pentru ca Dumnezeu si Maica Domnului are grija de noi toti. inclusiv de cei care ramanem sa va plangem in necunostinta noastra ca, de fapt, voi gustati din dulceata Raiului. tare mi-am dorit copii si tot spuneam ca nu e momentul, ca n-avem casa si alte motive lumesti... si acum sunt singurel in drumul meu spre mantuire.
de aceea dragelor, lasati-va in mila Lui Dumnezeu ca nu stiti cand vine ceasul si nici clipa. paziti-va mai mult sufletul decat trupul.
Domnul si Maica Domnului sa va binecuvanteze!
|
Ai mare dreptate. Si imi pare rau din tot sufletul pentru ce ti s-a intamplat. Ai avut o mare incercare si D-zeu sa te ajute sa treci de tragedie. ti se rupe sufletul cand ajuzi asa ceva. Dar nu te invinovati, nu e vina ta. Boala e de la dumnezeu si nu prezisa de preoti. Or fi preoti vazatori cu duhul dar nu prezic si viitorul. A fost la de D-zeu si putea sa isi sfarseasca viata cand ai fi avut un bebelus acum. Ar fi fost si mai mare tragedia ca un tata sa creasca bebelusul fara mama (iarta-mi parerea mea umila). De la D-zeu sunt toate si bine randuite. Copii poti avea si de acum inainte (caci unui vaduv ii este permis sa se recasatoreasca). Mergi inainte (e tare greu) dar cu credinta multe sunt posibile. (Daca nu te protejai poate ar fi murit mai demult s-au iar fi fost chinul mai cumplit insarcinata fiind. Doamne iarta-ma! Multumeste-i lui D-zeu pentru orice...imi imaginez ca e tare greu.
|
stiu ca asa a vrut Dumnezeu, insa nu pot sa nu ma gandesc si la greselile noastre. tot ce se intampla sunt si consecinte ale pacatelor noastre. Duhovnicul nu a facut decat sa intareasca aceasta si nu sa judece. contextul a fost unul bland fata de cum l-am prezentat eu. Maica Domnului s-a milostivit de noi si Dumnezeu a ingaduit sa avem o astfel de ispita tocmai ca sa ne intoarca pe drumul cel bun. sunt constient ca am fost "privilegiati" de aceasta binecuvantare pentru ca in cei doi ani ai ei de suferinta ne-am apropiat si am cunoscut pe Dumnezeu. ne-am gasit duhovnic, ne-am spovedit cu adevarat, ne-am invrednicit sa ne facem canoanele si mai apoi sa avem binecuvantarea de a ne impartasi cu Sfintele si Nemuritoarele Taine. iar ea s-a dus curata ca un fulg. era senina si toti preotii si monahii care au fost la cimitir (toti ne-au cunoscut si ne-au iubit si au venit sa-si ia ramas bun din dragoste si respect si nu din obligatia slujirii) au simtit o pace adevarata. o liniste ca si seninatatea sufletului luminitei mele. imi este greu. foarte greu. dar gandul ca ea e langa Maica Domnului ma intareste si ma face sa merg mai departe. prin ispite isi arata Dumnezeu dragostea fata de noi. dar uneori suntem orbi si slabi. si nu vedem aceasta.
eu va cer sa fiti tari, in speranta ca ma voi incuraja si pe mine. insa nu stiu ce imi rezerva viitorul. nu pot decat sa ma rog si sa sper ca, pentru rugaciunile luminitei mele, sa ajung si eu langa ea la timpul potrivit.
Doamne ajuta!