View Single Post
Vechi 01.09.2011, 14:03:48
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Grasule,acum tine-te de cuvant si da-mi explicatia,
Ma tin scotiene. Scuze pentru intarziere, dar am perioade de timp cand nu ma pot loga pe forum.

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Prin urmare, hai
sa vedem ce spui tu si ce spune Scriptura din punctul meu de vedere. Fii atent ce te intreb ref la 1 Petru 3:18-20:

,,Ma,nu are cum sa fie cum zici tu.Logic vorbind(folosesc Cornilescu): Cum era Hristos cand s-a intimplat asta ,,El a fost omorat in trup, dar a fost inviat in duh".In duh s-a dus ,,sa propovaduiasca duhurilor din inchisoare".Adica duh la duh.Care duhuri: ,,care fusesera razvratite odinioara".Localizare in timp: ,,cand indelunga rabdare a lui Dumnezeu era in asteptare".Si mai precis: ,,in zilele lui Noe".Este clar ca zilele lui Noe se refera la Geneza 6:3-7 nu la coborarea lui Hristos la ele.

Tu cum ai ajuns la concluzia ca s-a coborat atunci?Pai nu era omorat in trup in acel moment ori 1Petru 3:18b localizeaza exact momentul coborarii.Stiu ca asta intoarce abordarea cu somnul sufletului dar nu vad cum ajungeti voi la acea concluzie.Explica-mi si mie pls."
Logic nu are cum sa fie, daca sustii ca Domnul Iisus Hristos le-a vorbit in sec 1, osanditilor din vremea lui Noe (cei care nu au ascultat de indemnurile Duhului).

1.Iata ce ne spune tot Sfantul Apostol Petru, referitor la acesti osanditi de Dumnezeu: "daca n-a crutat El lumea veche, ci a scapat pe Noe, acest propovaduitor al neprihãnirii, împreuna cu alti sapte insi, cînd a trimis potopul peste o lume de nelegiuiti"( 2 Petru 2:5). Observi faptul ca verdictul a fost dat o dat pentru totdeauna, pentru acei nelegiuti? Au avut propovaduire pe vremea lor, cat erau in viata, dar nu au ascultat ci s-au razvratit.

2.Tot la acea lume (din vremea lui Noe) face referire Domnul Iisus Hristos cand descrie vremurile din urma. Citeste Matei 24:37-39. De fapt, reciteste, caci sunt sigur ca ai citit (nu stiu de cate ori). Nu se spune ca cei osanditi, de la sfarsitul vremurilor vor mai primi o propovaduire, dupa ce vor muri pentru totdeauna.

3. Idee universal valabila pentru orice discutie despre duhuri de morti: Domnul Iisus Hristos nu face spiritism. Nu vorbeste cu duhuri de morti.

4. Localizarea in timp, la care faci referire, din 1 Petru 3:18-20, este foarte clara: "in zilele lui Noe" (vers 20).

Ma opresc aici. Nu vreau sa ma intind prea mult. Te las pe tine sa argumentezi interpretarea ta (aceea ca Domnul a vorbit, in vremurile apostolice, duhurilor de morti care au murit in vremea lui Noe).

Last edited by grasu77; 01.09.2011 at 14:11:52.