View Single Post
Vechi 01.09.2011, 01:15:09
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Draga mea, iar te faci ca nu vezi? Nu vezi ca in Epistola ctre Tit Apostolul Pavel vorbeste despre preoti (prezbiteri) cat si despre Episcopi? Mai bine zis TU NU VREI SA VEZI!
Sa o luam pe rand ca la un prescolar
Epistola catre Tit:
4. Lui Tit, adevăratul fiu după credința cea de obște: Har, milă și pace, de la Dumnezeu-Tatăl și de la Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul nostru.
5. Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc și să așezi PREOTI...(dupa cum vezi in aceste doua versete Pavel se refera la preoti si nu la episcopi) prin cetăți, precum ți-am rânduitdupa cum vezi aici sunt doua puncte si urmeaza critetiile de selectii)...mai departe...
6. De este cineva fără de prihană, bărbat al unei femei, având fii credincioși, nu sub învinuire de desfrânare sau neascultători. (acestea sunt criteriile pentru preoti)....
7. Căci se cuvine ca episcopul să fie fără de prihană, ca un iconom al lui Dumnezeu, neîngâmfat, nu grabnic la mânie, nu dat la băutură, pașnic, nepoftitor de câștig urât (tot aceleasi criterii sunt folosite si pentru selectia episcopilor) (Tit 1:4-7)
Despre faptul ca tu ai zis ca astazi episcopii nu respecta ceea ce zice Pavel in epistola este o alta discutie si NU ARE LEGATURA CU VERSETUL BIBLIC. Icerci sa te eschivezi de la raspus, asa cum de multe ori ai facut.Doamne ajuta!
Versetul 6 este pentru episcopi, de aceea exista cuvantul de legatura "caci".
Cat despre versetul 5, in original este batrani/prezbiteri.

Cum adica nu are legatura faptul ca episcopii nu respecta ceea ce a zis Pavel? Are chiar foarte mare legatura, ca se cam aduna cele pe care nu le respecta (vezi si faza ca a se ruga cu capul acoperit ar insemna necinstirea sefului/capului sau, adica Hristos), deci se aduna multe din cele pe care nu le respecta episcopii, dar femeile trebuie sa respecte totul la sange. Mai, mai...
Revenind, inca nu mi-ati pus intr-o postare tot ceea ce v-am zis deja, deci iar nu va raspund.