Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Deoarece faceți trimitere la zecime, bănuiesc că vă referiți la Biserica Penticostală ori la Biserica Adventistă (ori la ambele). Enumerați vă rog aici care doctrine au fost "modificate" în bisericile respective.
Ori ați vrut doar să vă exprimați o părere habarnistă de sfertodoct... Vă felicit, ați reușit!
|
Eu am aprobat parerea luiSavonarola, insa nu am nuantat: NU e vorba, in ce priveste interpretarea mea, de BPenticostala: fenomenul charismatic imi este cunoscut, il apreciez, ca si pe penticostalii insisi, si este recunoscut de Biserica Catolica. Gasesc trairea, in extazul mistic al rugaciunii in scopul perpetuei actualizari a Pentecostului, ceva normal si cu sustinere scripturistica, desi personal nu sunt inclinat spre acest mod de rugaciune. Daca as avea ceva anti-carismatic, as lovi in propria mea credinta in Biserica, as fi ilogic. Vezi si:
http://www.reinnoirea-carismatica.ro/
Insa da, ma refream la adventisti. Doctrinele specific adventiste nu sunt neoprotestante, nu sunt apostolice, nu sunt...crestine. Sorry. Penticostalii poate nu imi sunt frati, ci veri, dar cultul dvs si altele similare sunt efectiv straini. Ati inteles figura de stil.