View Single Post
Vechi 31.08.2011, 09:46:44
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
L-am citit prietene.Monahismul nu este o inventie lumeasca.Si evreii aveau in trecut nazireii care erau tot un fel de monahi care urmau un fel de viață distinct, pentru Dumnezeu, ca urmare a unui jurământ special. Un model a fost Ioan Botezatorul si ucenicii lui.De ei ce poti sa mai zici? Greseau cu ceva pentru modul lor de viata?

In legatura cu capitolul din 1 Corinteni, ai vazut recomandarea lui Pavel?
"Eu voiesc ca toți oamenii să fie cum sunt eu însumi. Dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul așa, altul într-alt fel. Celor ce sunt necăsătoriți și văduvelor le spun: Bine este pentru ei să rămână ca și mine." (I Corinteni 7,7-8)
Deci Pavel recomanda castitatea, dar nu obliga! Daca calugarul doreste sa duca o viata austera, ce este rau in asta? Doar omul are liberul arbitru. La fel faceau si ucenicii lui Ioan. Le-a reprosat cumva Hristos pentru faptul ca ei posteau cu toate ca nici lor Dumnezeu nu le ceruse asta? Nu! Le-a criticat modul lor de viata si faptul ca stateau mai mult in locuri pustii? Nu! Asta fac si calugarii acum. Doamne ajuta!
Este alegerea fiecaruia cum vrea sa traiasca pentru Dumnezeu. Se poate casatori sau poate ramane necasatorit. Dar, nu trebuie sa legi omul cu juraminte pe care Dumnezeu nu le-a cerut. Nu cred ca era necesar sa se constituie o fel de ordin religios, acela al calugarilor.

Cat priveste trairea in pustie ... si Domnul Iisus si Ioan Botezatorul au facut acest lucru, cu un scop. Si, scopul nu era acela de a fugi de lume. Activitatea lor se desfasura printre oameni, nu ascunsi prin diferite locuri. In plus, ei veneau la oameni nu oamenii la ei.
Reply With Quote