Citat:
În prealabil postat de Neaguu
Domnule adventist rai nu inseamna Imparatia cerurilor!
|
Dar unde este domnule, dacă nu în Cer? Sper că nu crezi ca iehoviștii că este pe acest pământ, ori ca sataniștii ce cred că este în fundul pământului!
Citat:
Apoi Iisus si-a dat viata cu vreo doua ore inainte de a se intuneca.
|
Și care e problema?
Citat:
Apoi ti-am mai zis ca gandesti la suprafata deoarece Iisus ii spune Magdalenei ca nu s-a urcat la Tata-l Ceresc dar poate se referea cu nu s-a urcat cu trupul!
|
Neagule, eu zic s-o lași baltă că începi să emiți aberații... Până acum se urcau la cer doar "
sufletele" (adică un fel de fantome), acum se ridică și trupuri? Ici o mână, colo un picior.

Acum pe bune, Hristos a înviat și S-a înălțat la cer cu trup și duh (adică un
suflet viu), în mod vizibil și chiar pipăibil (L-a pipăit Toma), nu pe bucățele!
Citat:
Apoi de ce spui ca ma fac de ras cand tu ai lasat sa se inteleaga ca Iisus cand a murit s-a facut sabat (Acum spui:După aceea mai sunt câteva evenimente fără reper orar, după care urmează apusul soarelui .(începutul sabatului).
Dar ce ai spus mai inainte?
"astăzi" (adică vineri) Hristos încă era pe cruce.
|
Când a rostit cuvântul "
astăzi" era încă vineri - mai corect spus "
ziua pregătirii" [pentru sabat], după ce a murit s-a făcut și sabat căci apusese soarele (la 18,30). Ce n-ai înțeles?
Citat:
dar tot nu ai explicat ideea aceea ca Iisus a spus ca in 3 zile va reconstrui templu! Adica va reanvia!
|
Ce e de explicat aici? Trebuie doar să crezi cuvintele Mântuitorului (
Matei 12,40 și
Luca 24,46) și ale apostolului Pavel (
1 Cor.15,4).