Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Scriptura în mai multe locuri compară moartea cu un somn. Desigur e doar o comparație, o similitudine nu o identitate. [aproximativ] La fel cum în somn nu există activitate conștientă, la fel cum nu există percepția timpului și la fel cum există trezire din această stare; și din moarte există înviere după o perioadă (nesesizată de cel mort) fără activitate cerebrală ori de altă natură.
Probabil te referi la Schimbarea la Față, cei "doi oameni înălțați la cer" fiind Moise și Ilie. Ilie într-adevăr n-a văzut moartea, însă Moise a murit - o spune Scriptura.
|
Depinde de tipul de somn. Ati auzit de visele lucide? Cele in care persoana care viseaza este perfect constienta ca doarme si ca ceea ce vede este doar un vis? Eu am avut parte de nenumarate astfel de vise care pe de o parte au contribuit la a deveni credincioasa, si pe de alta parte mi-au permis in anumite momente ale vietii sa ma rog in somn si nu detaliez aici motivul pentru care era absolut obligatoriu sa ma rog in acele momente. Si la fel ca si Pavel mi-am pus uneori intrebarea: era vis sau...
In orice caz, ramane faptul ca la Tatal in Imparatie exista multe lacasuri dupa cum a zis Iisus care le-a promis apostolilor ca le va pregati si lor lacas acolo. Ori trupeste stim sigur ca au murit, cel putin pentru unii stim sigur. Deci numai sufletul s-ar fi putut duce in lacasul pregatit, nu? Si apoi nu il vedem pe Miel inconjurat de sfintii martiri in Apocalipsa?