View Single Post
Vechi 28.08.2011, 19:11:30
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Eu nu stiu pe ce te bazezi ca biblia compara moartea cu un somn apoi in vis creierul functioneaza la fel si activitatea cerebala! Pai asta zice si biserica ortodoxa ca sufletul fara corp se simte nelinistit neamplinit! Bine e sa visezi dar mai bine e sa ai ce sa visezi!
Mihai am studiat destul de mult despre tema asta a trupului perfect! Asa cum am mai zis ortodoxia a fost singura sa imi dea un raspuns la fel ca si biserica romano catolica! Trebuie sa citesti mult pe tema aceasta. Pe de alta parte Osutafaraunu nu a raspuns la cea ce nu stie zic eu. Cum putea sa recladeasca adica sa invie din morti Iisus daca el nu stia de el? Cat despre sheol sau iad lucrurile sunt impartite. Dumnezeu cand ne vede curiosi fara motiv nu vrea sa ne dea raspunsurin se pare! Astfel ca unii erau in sanul lui Avraam un fel de rai unde se odihneau sufletele fara trup si unii in sheol. Iisus a predicat vestea buna ambelor grupuri sau numai celor din sanul lui Avraam. Parerile sunt impartite din cate stiu eu ortodoxia invata ca Iisus a predicat la toti cei morti. Ce se intampla cand murim? E simplu. Ne bucuram de o stare momentana mult mai buna deoarece am scapat de trupul pacatos dupa care ne asteapta judecata particulara. la judecata finala noi suntem judecati si cu trup ... Aici din nefericire recunosc ca sunt mai lumesc sau nu inteleg prea bine dar dogma catolica este la fel cu cea ortodoxa care daca nu recunoaste purgatoriu direct-dar asa cred eu sau pur si simplu nu inteleg eu - il recunoaste indirect prin pomeni etc etc. Dar ortodoxul sau crestinul nu trebuie sa inteleaga uneori totul din mai multe motive! Aici stim ca la o intrebare adresata de cineva Mantuitorului cam pe aceasi tema el raspunde :nu e treaba ta!Apoi adauga :daca eu vreau...
Cand Iisus spune ca unii nu vor gusta moartea se refera la cei care sunt ridicati la cer si corpul omenesc se schimba imediat in unul duhovnicesc! Vezi cazul Sfintei Maria care e asemanator! Aici nu stiu clar despre aceia care nu vor gusta moartea deloc deoarece Maria a murit totusi. Probabil ca au existat si astfel de favoruri!

Last edited by Neaguu; 28.08.2011 at 19:20:37.