View Single Post
Vechi 27.08.2011, 18:49:00
laviniu laviniu is offline
Banned

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Poate ati vrut sa spuneti ca "Luther e un ratat pentru ca a fost rebel". Practic, rebeliunea lui il face detestat de unii. Altfel, era un om de o deosebita capacitate intelectuala si morala.
De acord, stimate domn! Dar este stiut, ca sa gasesti perle veritabile trebuie sa te scufunzi profund in adanc , iar unora nu le este suficient oxigenul!

Un rol decisiv în formularea teologiei lui Luther a fost jucat de teologia Sfântului Apostol Pavel și de teologia Augustiniană. La scurt timp după realizarea exegezei sale, a pasajului din Romani 1:16-17, Luther a concluzionat că neprihănirea (îndreptățirea) este un dar al lui Dumnezeu ce poate fi însușit NUMAI PRIN CREDINȚĂ:
“Zi și noapte, am cugetat până ce am putut să văd legătura dintre dreptatea lui Dumnezeu și afirmația că “CEL NEPRIHĂNIT VA TRĂI PRIN CREDINȚĂ“. Abia atunci am înțeles că dreptatea lui Dumnezeu este acea neprihănire prin care, prin harul și prin mila Sa, Dumnezeu ne justifică (îndreptățește) prin credință. Tot atunci am simțit că M-AM NĂSCUT DIN NOU (am început să am o mentalitate nouă și o inimă nouă) și că tocmai am trecut prin ușile deschise ale Paradisului”
Reply With Quote