Citat:
În prealabil postat de Mihai36
Cu toate astea in general orgoliul femeilor -ca medie- este mai mic decit al barbatilor,
Deci exista o sansa ca in cazul in care vechii patriarhi din vremea marii schisme ar fi fost femei schisma nici sa nu se fi produs.
Si mai mult decit atit ar fi fost posibil ca nici inchizitia si nici restul protestelor impotriva ei si a papalitatii (inexstenta) sa nu fi existat iar daca ar fi existat unele sciziuni probabil in timp spiritul impaciuitor si rezonabil al femeilor ar fi refacut ulterior unitatea.
|
"
Daca si cu parca" s-au intalnit intr-o barca :) Daca papa ar fi fost o femeie asemeni Catherinei de Medici, cred ca Inchizitia ar fi fost si mai cruda (
daca ne putem imagina ceva mai crud). Si-au mai existat femei asemeni Catherinei care au marcat istoria in sens negativ. Mi se pare hazardata ideea ca Schisma ar fi putut fi evitata daca vechii patriarhi ar fi fost femei. In general, femeile drept-credincioase, nu aspira la functii de conducere, ci traiesc in smerenie, avand o vocatie a slujirii, ele sunt "magaietorul" celorlalti, deci cine stie ce patriarhi femei am fi avut. La fel de bine putem spune daca ar fi fost alti barbati patriarhi si sa facem un scenariu ...