View Single Post
Vechi 26.08.2011, 18:20:53
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Deci Botezul nu era considerat Sfanta Taina in timp ce Euharistia era singurele Taine? Aveti dovezi? Vorbiti de texte care ar sprijini cele spuse de dvs. le puteti cita va rog? Ca tot asta cer si nimeni nu imi da textele care spuneti ca ar fi atat de multe.

Botezul femeilor era administrat de diaconite iar functia de diacon era sacramentala de aceea calitatile cerute sunt insirate acolo unde sunt si cele pentru episcop si batrani. Toti crestinii aveau obligatia sa se ocupe de partea sociala a comunitatii nu numai femeile diaconite. Acestea, ca si diaconii de altfel, coordonau totul pentru ca toti crestinii datorau supunere ierarhiei episcop-batran-diacon.

In textul deja publicat cu Consiliul de la Niceea nu scria ca abaterea ar fi fost savarsirea Euharistiei de diacon ci administrarea ei de catre diacon SI episcopului considerat mai mare in grad. Cu ce putere ar fi putut administra un diacon episcopului in asa fel incat sa se sesizeze Sinodul de la Niceea daca Euharistia era franta doar de episcop asa cum credeti dvs??!! Asta arata ca tocmai ca Euharistia era franta de diaconi iar episcopii nu au mai fost deacord sa o primeasca de la cei mai mici in grad. Deci orgoliile cu polarizarea slujirii sacramentale in Biserica isi are originile in acel sinod, aparut tocmai ca urmare a amestecarii politicului in religie.
dar tu ai texte care sa iti sprijine afirmatia: "Botezul femeilor era administrat de diaconite"? Si eu ti-am cerut de foarte multe ori texte care sa arate ca au existat femei preot (prezbiter) si pana acum nu ai venit cu nimic. Gasim in Biblie marturia ca diaconii au frant painea?Exista vreun text care sa sustina afirmatia asta? Te rog sa-l postezi!
Inlegatura cu batranii din Vechiul Testament, intradevar in VT, existau batrani cu functii administrative.Cele 12 triburi ale lui Israel aveau proprii guvernatori care erau de regula batrani. Dar in VT nu apare ca ei ar fi avut functii sacerdotale (sacramentale). Cu asta se ocupau doar tribul lui Levi. Daca gresesc te rog sa ma corectezi SI ASTEPT TEXTELE pe care te-am tot rugat sa le aduci. Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 26.08.2011 at 18:34:34.