Citat:
Īn prealabil postat de NeInocentiu
Din pacate depinde si cum se interpreteaza minunile.
Si fariseii ziceau ca Iisus scoate pe cel rau cu ajutorul celui rau.
|
Sa facem un mic exercitiu "matematic", de logica: plecam de la premisa (acceptata de noi toti, ca de-aia ne "certam" de ceva timp) ca
Biserica este doar una!
- ortodoxia este Biserica, (rezulta) => orice altceva este fals!
- ortodoxia nu este Biserica, => o infinitate de alte posibilitati!
- "orice alta posibilitate" este Biserica => ortodoxia nu este Biserica! + Care din "orice alta posibilitate" este Biserica?
Eu imbratisez varianta numarul 1. si deci pe aceasta ma sprijin in lucrarea mea pentru Rai. In aceasta varianta pomenesc si de minuni.
Domniile voastre (diversi "orice alta posibilitate") sustineti cand varianta 2., cand varianta 3., cand pe amandoua; oricum ar fi, sa nu fie varianta 1.! In aceasta stare, spuneti ca minunile ortodoxe sunt de la Belzebul! Si mai spuneti ca scopul pentru care va atragem atentia (tuturor "orice alta posibilitate") este fiindca ne asemanam fariseilor din Vechiul Testament.
Eu "imi apar saracia, si nevoile, si neamul", adica ortodoxia si ma uit in istoria lumii acesteia si vad ca dupa inaltarea Sa la Cer, Mantuitorul Nostru a intemeiat o Biserica a... "fariseilor", si mai vad ca "orice alta posibilitate" apare mult mai tarziu. Si-mi zic: ori Domnul a fost nehotarat de la Inaltare si pana pe la 1054 cand, in sfarsit, a aflat ce trebuie sa faca aici pe pamant, ori unii care nu au mai suportat invatatura sanatoasa si-au ingramadit invatatori dupa pofta inimii lor (de voie sau de nevoie) si asa au plecat de-acasa, aparand ca ciupercile dupa ploaie "orice alta posibilitate"!
Vrei sa ne "batem" in minuni? Vrei sa facem precum pe vremea lui Ilie? Va veni si vremea aceea, dar zilele acelea vor fi scurte, caci urgia va fi mare si balaurul va umbla pe fata pamantului! Ce crezi, ca grija mea este ca unul sau un milion s-au ratacit? Asta stie Domnul, frate! Grija mea este ca eu sa nu ma ratacesc si sa nu ratacesc cu ispitirea mea pe cel mai slab decat mine! Fa si tu la fel si vei simti ca ceva "iti mai trebuieste"! Acest ceva nu-l vei gasi decat la izvorul initial! Acum nu simti, dar vei simti; dea Domnul sa nu fie prea tarziu pentru tine! Amin!