View Single Post
Vechi 25.08.2011, 09:26:55
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Ar trebui cautat si vazut cand si de ce, calitatea de preot care apartinea tuturor crestinilor a fost atribuita doar batranilor si episcopilor, si cand si de ce acesti batrani si episcopi nu s-au mai ales dupa masura credintei si calitatilor dovedite in comunitate ci s-au adoptat alte creiterii mai mult sau mai putin politice. Eu suspectez momentul in care politicul si-a bagat coada prin interventia Imparatului Constantin disparand martirii si aparand in locul lor "caldiceii", disparand in parte esotericul si aparand in loc exotericul, adica reducerea la ritual ca si cum ritualul ar fi o bagheta magica. Dar ar trebui cat mai multe texte din acea perioada pentru a putea dovedi.
Draga mea, din nou gresesti! Te-a mai intrebat cineva inainte, si am sa te intreb si eu acelasi lucru.Daca toti suntem preoti, de ce atunci Pavel il atentioneaza pe Timotei ca mainile sa nu-si puna in garaba pe nimeni? (1 Timotei 5-22). Mai era nevoie sa fie unsi? Iar ritualul cu punerea mainilor, unde l-ai gasit tu, in Vechiul Testament la sfintirea preotilor? A ales Dumnezeu in Vechiul Dumnezeu femei preoti? Se schimba oare Dumnezeu? Se razgandeste el peste noapte? Sau Moise a falsificat si el cuvintele Domnului in cartile sale? Eu unul nu cred! Cum a pedepsit-o Dumnezeu pe Mariam cand a vrut si ea sa faca acelasi lucru ca si Moise? E o dovada clara ca preotia e un lucru exclusiv barbatilor. Doamne ajuta!