View Single Post
Vechi 24.08.2011, 20:14:21
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Și uite-așa, din cercetătile istorice obiective redate de Scoțianul și de Catalin am aflat că:
-numărul calviniștilor morți și mutilați de catolici într-o singură noapte este următorul: 500 000
-numărul catolicilor omorâți de ortodocși de-a lungul timpului este următorul: zero.

Așa se scrie istoria.
Eu nu am spus nimic de numarul calvinistilor omorati de catolici, nici nu prea ma intereseaza. Din ce am citit au fost intre 50.000 de mii si 70.000 in toata Franta si se ia in considerare in unele parti si ceea ce s-a intamplat timp de o luna.
In legatura cu catolicii omorati de ortodocsi, daca un roman prin Italia sau Spania omoara un catolic nu inseamna ca a fost pe criterii religioase. Asadar aici e vorba doar de prigonire pe criterii religioase.
Pentru ca de exemplu au fost omorati latinii din Constantinopol dar nu din cauza religiei. BRU a fost desfiintata de comunisti si episcopii bagati in inchisoare, dar comunistii nu aveau treaba cu ortodoxia si nu criteriul religios a fost la baza.
Asadar daca vrem sa fim corecti raman doar cazurile de prigonire din cauza religiei.
Reply With Quote