Subiect: Grade de rudenie
View Single Post
Vechi 24.08.2011, 17:04:33
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

cazuri de incest se tot gasesc si astazi.
asta nu inseamna ca sunt ok.
Biserica a interzis aceste lucruri datorita problemelor grave cu care se nasteau copiii. Boli dintre cele mai grave si fizice dar si pshice.
a te casatori doar civil e un dublu pacat: (in cazul asta): ca traiesti in desfranare, adica curvie; fara binecuvantarea Domnului si 2. Omul crede ca il poate insela pe Dumnezeu zicand ca daca nu se cununa la Biserica scapa si de osanda. (am intalnit un caz asemanator, de un el sau ea, cum vrei sa-i zici, care facuse o operatie de schimbare de sex si printre altele afirma:Eu sunt foarte cinstita, stiu ca biserica nu e de acord cu asa ceva si atunci nu intru in ea.Si sunt corecta in fata Domnului).

Pe oameni ii putem minti, insela, dar pe Domnul BA

Ei se pot casatori, nimeni nu ii poate opri, dar daca se vor naste copii cu malformatii, cu sindrom Dowm, autisti, debili, sau cu alte afectiuni infricosatoare sa nu se planga. sa nu intrebe de ce. Nu zic ca astfel de cazuri nu se petrec si in alte familii, doar ca incidenta lor creste ingrijorator in cazul relatiilor oprite de biseica.
asta sub aspect medical.

sub aspect duhovnicesc, ce sa mai zic?
daca te pui de-a curmezisul voii lui Dumnezeu si traiesti in neascultare de El si de invatatura Sfintei Biserici, pe care El a intemeiat cu jerfa suprema, nu au cum lucrurile sa mearga bine. In loc de binecuvantare ai parte de suferinta, boala(fizica si pshica), casnicii care nu functioneaza si se destrama, batai, violenta chair si moarte.Intai sufleteasca si apoi trupeasca.