Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Este exact pe dos. In Biblie toti crestinii sunt numiti preoti, nu am inventat eu asta.
|
unde mai exact? Apostolul Pavel ii spunea doscipolului sau, Timotei, sa nu se grabeasaca sa-si puna miinile peste ceilalti.
Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Eu vreau sa descopar ceea ce a lasat cu Adevarat Domnul si sa descopar in care moment al crestinatatii s-a produs devierea spre ceea ce este astazi in Bisericile Traditionale pentru ca Biblia contrazice in parte practica de azi. Eu suspectez ca deviatia s-a produs in momentul in care politicul (Imparatul Constantin) s-a amestecat cu sacrul. A fost si momentul in care s-a pierdut idea de martiriu, ori in Apocalipsa sfintii sunt denumiti martiri, si cred ca multe sunt de descoperit pe aceasta tema, numai sa avem acces la documente. Faptul ca cel rau nu va reusi sa distruga Biserica in ciuda politicizarii sale este doar pentru faptul ca nazuitori vor fi tot timpul, si in ciuda apostaziei partiale a Bisericii de la ceea ce trebuia sa fie, ea va triumfa pentru ca Domnul nu a incetat sa fie prezent in Euharistie, ca atare Adevarul va invinge si Evanghelia va fi propovaduita la toti oamenii. Cei care evanghelizeaza la ora actuala sunt protestantii si catolicii mai ales cei harismatici, si ordinele primite au fost de a-l vesti doar pe Iisus, fara nici o referire la confesiune, iar daca vor fi din cei care vor incepe sa puna intrebari despre diferentele dintre catolici si protestanti, sa stim ca este inselaciune de la diavol care vrea sa deturneze misiunea de evanghelizare. O sa particip si eu maine, inca nu stiu pe ce pozitie pentru ca sunt incepatoare, este prima oara ca merg cu un grup de misionari, insa unul dintre ei, catolic, stii ce a zis? Ca Papa nu este in Biblie, din fericire. Presedintele de anul asta este un anglican, iar in grup era inclusiv un catolic care trecuse la anglicani dupa ce a descoperit aceasta Biserica in Anglia, spre nemultumirea mamei lui care nu numai ca este practicanta catolica convinsa, dar este responsabila cu catehizarea copiilor si responsabila cu femeile catolice imigrate din zona. Tu crezi ca totul este rigid si batut in cuie dupa formulele oficiale si comunicatele de presa partinitoare, realitatea insa este cu totul alta.
|
Va doresc ca ceeia ce faceti sa fie spre mintuirea dumneavoastra. Cred ca in ziua aceea, cind ne vom afla fata in fata cu Domnul nostru Isus Cristos, El ne va intreba cit de mult am iubit. Nu cred ca vom avea vreun merit pentru ca am combatut bine pe forumuri, sau ca am citit biblioteci.
PS Faptul ca nu stiu ce catolic spune nu stiu ce despre papa nu are nici o relevanta pentru mine. Cred ca orice structura este functionala daca e bine organizata si daca respecta regulile. Asa a alcatuit Dumnezeu lumea (e suficient sa observam natura si vom vedea ca Domnul a creat ordine) si asa si-a lasat si Biserica. Eu cred in ordine si nu cred in anarhie. Atiti la nivel micro cit si la nivel macro.