Citat:
În prealabil postat de PetruD
Mai întâi nu am înțeles deloc Facerea 6:6 care spune "I-a părut rău și s-a căit Dumnezeu că a făcut pe om pe pământ." Mi se pare greu de crezut că lui Dumnezeu I-a părut rău că a creat omul, pe care îl iubește atât de mult.
Dumnezeul din Vechiul Testament nu e același cu Dumnezeul nostru? Mi se pare că în Vechiul Testament, cel puțin cât am citit până acum, că Dumnezeu este războinic și răzbunător... contrar cu învățăturile creștine care ne spun că Dumnezeu este izvorul iubirii.
|
Desigur ca nu este un regret ca noi existam ci un regret in legatura cu suferintele prin care trebuie sa trecem in existenta nostra. Mai bine spus o compasiune. Insa asa a fost planul si prin asta trebuie sa trecem in drumul spre desavirsire.
Dumnezeu este simultan iubitor simultan razboinic si razbunator insa nu chiar in sensul in care percep oamenii violenta ci intr-un mod in care inocenta trebuie aparata uneori cu forta si facuta dreptatea.
Asta inseamna ca noi avem liber arbitru insa el este limitat si ca poate fi si mai limitat cind situatia o cere.
Fiindca in realitate adevaratul liber arbitru -adevarata libertate este atunci cind esti cu adevarat liber in interior sa iti doresti si sa implinesti binele in modul in care este infaptuit de un om deplin desavirsit.