Citat:
În prealabil postat de catalin2
Tu ai zis ca nu mai calci, si spui ca te-ai gandit ca sa nu te mai spovedesti, eu nu stiu ce gandesti tu. Oricum, spoveditul si impartasitul este comuniunea cu Biserica.
|
Nu am zis ca nu mai calc, iar minti? Am zis chiar dimpotriva ca o sa continui sa merg si sa arat cu degetul ceea ce-i nedrept. Cuvantul folosit a fost "sa ma plang" insa sensul cu care l-am folosit este de a arata cu degetul ceea ce nu este corect/drept. Iar de Spovedit intr-adevar am hotarat sa nu ma mai Spovedesc pana nu se schimba lucrurile. Primii crestini faceau doar un examen de constiinta si era suficient. Marturisirea era pentru bolnavi si cei care se Botezau. Si in plus de asta oricum nu merg numai la ortodocsi, asa ca primesc oricum dezlegare de pacate de la anglicani, iar Euharistia o pot lua si de la ei, si de la catolici. Biserica este una singura dincolo de orgoliile omenesti. Trupul lui Hristos este unul singur, nu mai multe. Iar faptul ca diverse madulare ale sale se disputa intre ele si se reneaga reciproc, nu inseamna ca nu ar mai fi in Comuniune ci dimpotriva, sunt in comuniune dar nu isi recunosc aceasta Comuniune. Si la ora actuala cei mai refractari sunt ortodocsii. Din pacate.