View Single Post
Vechi 23.08.2011, 11:05:47
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Si cand preda prost Biserica: cand cerea un examen de constiinta inaintea Euharistiei (Ap. Pavel), cand cerea Spovedanie colectiva (secolul II spunea cineva mai inainte) sau cand cere Spovedanie individuala la preot? Cand a invatat gresit Biserica?

Si Domnule Neagu, nu mai mintiti, eu am zis ca nu stiu unde ati scris dvs. acum juma' de an ca epistolele ar fi fost scrise in acelasi an. Am spus de n ori ca am fost, sunt si voi fi ortodoxa. Ba chiar am explicat in unele postari de ce, dupa discutii cu oameni ca tine, am preferat sa pun ceea ce se vede. Cine da marturie falsa despre semenii pe care ii vede, cum ar putea da una adevarata despre Cel pe care nu il vede?...

Iar Crezul este exact cel ortodox formulat in 381 la Constantinopol, ca va place, ca nu va place.
In legatura cu Spovedania, ea a existat inca din primul secol.Exista o scriere numita Epistola lui Barnaba scrisa in perioada 70-135 dupa Hristos. De fapt epistola lui Barnaba este un mic tratat teologic (nu o epistolă), care dezbate întrebări cu care s-au confruntat urmașii lui Isus încă din primele zile ale lucrării Sale: cum ar trebui să interpreteze creștinii Scripturile evreiești? Care este natura relației dintre creștinism și iudaism?
Este general acceptat faptul că autorul era din Alexandria, dat fiind atașamentul lui față de abordarea alegorică, pentru care Alexandria era bine cunoscută și datorită faptului că de aici provin cele mai timpurii dovezi ale existenței acestui document. El pare să fi fost scris după distrugerea templului din Ierusalim, în anul 70 d.Cr., dar înainte ca orașul să fie reconstruit de Hadrian, după revolta din anii 132-135 d.Cr. Nu este posibilă o precizie mai mare între limitele menționate. Deci o mare probabilitate sa fie scrisa din primul secol. In acest tratat autorul zice: "Să-ți mărturisești păcatele" (Cap.19: 12). Vezi draga mea ca spovedania este foarte veche, inca se la sfarsitul primului secol. Doamne ajuta!